kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Murat Han mutluluğu Hollywood'ta arayacak

ÖZLEM ESMERGÜL
15.03.2009
'Mutluluk' filmiyle Altın Portakal alan oyuncu Murat Han, Hollywood'tan teklif geldiğini açıkladı ve ekledi: 'Mutluluk' ve 'Vicdan'dan sonra içime sinen bir proje olmadı. Daha önce üç yabancı filmde oynamıştım. Ama bu rol onların çok üstünde!..
'Mutluluk' filmiyle 2007'de Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü alan, geçtiğimiz yıl 'Vicdan' filminde başrolü Nurgül Yeşilçay'la paylaşan Murat Han, Hollywood'tan teklif aldığını açıkladı. Türkiye'de 'Mutluluk' ve 'Vicdan'dan sonra içine sinen bir proje gelmediğini belirten Han, Hollywood'daki rolü hakkında şöyle konuştu: Daha önce de üç yabancı filmde oynadım. Ama bu onların çok üstünde bir rol!" Türkiye'deki sinema sektörünü de eleştiren ünlü oyuncu, "Ülkemizde her şey aceleye getiriliyor. Dünyada hiçbir oyuncu bir haftada bir film için büyü yaratamaz. Zaten Amerika'da bu işlerin hazırlığı bir-iki yıl sürüyor" diye konuştu.

SİNEMADA AJİTASYON SEVMEM
* 'Mutluluk' ve 'Vicdan'dan sonra sinema filmi yapmadınız. Gelen teklifleri çok mu ince eleyip sık dokuyorsunuz?
Aslında çok teklif var ama tam olarak içinde bulunmak istediğim bir film denk gelmedi. Ben de çok uzun zaman ara vermek istemiyorum tabii ki. Ancak ya daha önceki rollere benzer şeyler ya da çekimleri çok kısa süre içinde başlayacak filmler geldi. 'Hemen bir hafta sonra iş başlayacak' deniyor mesela ve oyuncuya hazırlık süreci tanınmıyor. Şu sıralar görüştüğümüz iki proje var. İyi bir sinema filmi bekliyorum.

* Nasıl mesela?
Senaryosu sağlam olsun istiyorum. Çok ajitasyon filmlerde olmak istemiyorum mesela. Mesajların çok altının çizildiği işlerden hoşlanmıyorum. Biraz da seyircinin hayal gücüne bırakılmış hikayeleri seviyorum.

* Bir süre önce Amerika'daydınız değil mi?
Evet bir süredir Amerika'da önemli bir Hollywood yapım şirketiyle yeni bir sinema filmi görüşmesi yapıyorum. Onların çalışma süreçleri biliyorsunuz bizlerden çok daha uzun sürüyor. Sanırım bir yıllık bir hazırlanma süreci geçireceğiz bu projeyle ilgili. O yüzden şimdiden bu filmi açıklamam doğru olmaz. Daha önce üç yabancı filmde oynadım. Çok büyük roller değildi bunlar ama bu kez gelen teklif, şu ana kadar orada oynadıklarımın gerçekten çok üstünde!

* 'Mutluluk' filminden sonra çektiğiniz 'Vazgeç Gönlüm' dizisi izleyicide hayal kırıklığı yarattı. O yüzden mi uzun süredir dizilerde yoksunuz?
Dizi görüşmelerim var. Şimdilik senaryolarını okuyorum. Ama dizilerde acele karar verilip sete çıkıldığı için dikkatli davranmak gerek. Ben seçici davranmaya çalışıyorum. Bahsettiğiniz eleştiriyi çok kişi yöneltti bana. O projeden pişman değilim. Ama dizilerin Türkiye'de nasıl yapıldığını aşağı yukarı herkes biliyor. Projeler çok hızlı oluşturuluyor. Dolayısıyla kaliteli işler az çıkıyor. 'Vazgeç Gönlüm' de hızlı verilmiş bir karardı.

BASIN BENİ RENCİDE ETTİ
* Peki ya özel hayatınız... Tuba Ünsal'la ilişkiniz gündeme geldiği dönem magazin yıldızı gibi olmuştunuz. Bir ara ipin ucunu kaçırdınız mı?
Aslında ortada hata yok. Bekar biriyim ve bir kız arkadaşımın olması çok doğal. Gecelerin adamı olup da, kendini kaybeden biri değilim ki... Ama o dönem flört ettiğim insan tanınmış olduğu için basın bunu sürekli göz önüne getirdi. Ben o güne kadar bir yerlerde görünmememe rağmen magazinel biri oldum. Çok sıkıştırıldım basın tarafından.

* Bundan sonra ünlü biriyle tekrar bir ilişkiniz olursa..
Bugün ünlü biriyle flört etsem bu tür haberlerin önüne yine geçmem mümkün değil. Özel hayatınızı da tam anlamıyla özel olarak yaşayamıyorsunuz. Oysa, ben çok kendine dönük yaşayan bir insanım. Gece hayatım yoktur. Sarhoş olup taşkınlık yapmam! 'Kucak kucağa yakalandı' şeklinde yazdılar bizi. O zaman çok rencide olmuştum. Kendileri sevgilileriyle yakın olmuyorlar mı? İnsan sevgilisinin dizine oturamaz mı? Sanki korkunç bir şey yaparken yakalanmışız gibi yansıttılar.

* Aslında sizden çok, kız arkadaşınızın şöhreti sizi magazinleştirmişti. Popüler bir ilişki içinde olduğunuzu fark etmediniz mi?
İnsan, ilişkilerini medya raporlarına göre yaşamamalı. Basın kız arkadaşım hakkında şöyle düşünüyor diye ilişkinizin kaderine karar veremezsiniz. İnternette 'bu insanla ilgili çok haber çıkmış, en iyisi ben onunla bir şey yaşamayım' diye belirlemiyorum kararlarımı. Ben karşımdakine insan olarak bakarım. Haberlere göre insan ilişkilerimizi düzenleyeceksek kendi değerlerimizin hiçbir kıymeti kalmıyor. Ben bir insandan elektrik almışsam, istiyorum ki o insanı ben değerlendireyim. Yanılıyorsam yanılayım. Yakın zamanda yine bir haber sunucusuyla ilişkim olduğu yönünde haber çıktı. O dönem Amerika'daydım. Döndüğümde haberi görünce çok şaşırdım.
Haberin fotoğrafları