kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Zirve katliamında sanık 7 polise 5'er ay hapis

Tahir ÇELİK SABAH
14.03.2009
Zirve Yayınevi katliamından bir gün önce sanıkları tabancayla yakalamalarına rağmen seri numarayı kontrol etmeyerek suç aletini ellerinden kaçıran biri başkomiser 7 polis mahkûm oldu..
Malatya'da biri Alman üç misyonerin öldürüldüğü katliamla ilgili yapılan soruşturmada 'görevi kötüye kullanmak'la suçlanan sanık polislerin davası mahkumiyetle sonuçlandı. Zirve Yayınevi'ndeki katliamdan iki gün önce 16 Nisan 2007 tarihinde silah satışı yapan bir dükkandan 20 TL ödeyip Smith Wesson marka 3 adet kuru sıkı tabanca satın alan sanıklar Emre Günaydın, Salih Gürler ve Abuzer Yıldırım, 1312 seri nolu tek bir tabanca almış gibi fatura kestirdi. Sanıklar ertesi gün Pınarbaşı mesiresinde atış talimi yaptı. 3 sanığın otomobili dönüşte ihbar üzerine polis tarafından durduruldu. Polis yaptığı aramada 3 tabancadan 1328 seri nolu olanı ele geçirdi. Sanıklar da üzerinde 1312 seri no yazan faturayı ibraz etti. Polis faturadaki ve silah üzerindeki seri noların birbirini tutup tutmadığını kontrol etmeyince "1312 seri nolu silahın muhafaza altına alındığına dair" tutanak tuttu, sanıklar üzerindeki diğer iki tabancayı gözden kaçırdı. 1312 seri nolu tabanca da sanıklar üzerindeydi ve ertesi gün katliamdan çıktı.

CEZALAR ERTELENDİ
Olayın ortaya çıkması üzerine Malatya 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, Başkomiser Şerafettin A., Ekip Şefi İbrahim T. ve polis memurları Akif K., İsmail M., Murat A., Ahmet Ş. ile Hayrettin D. hakkında, 'görevi kötüye kullanmak' suçundan dava açıldı. Başkomiser Şerafettin A. ifadesinde, dosyayı seri numaralarına kadar detaylı incelemediğini ve o dönemde kuru sıkı silah taşımanın suç teşkil etmediğini, kasıtlı bir davranışın olmadığını söyledi. Ekip Şefi İbrahim T. ise "Elimizde arama kararı yoktu. Seri numaralarını incelemedik. Arama kararı olmadığı için araçta arama yapmadık. Kasıtlı olarak bir şey yapmadık. Gerekli usullere göre para cezası da kesildi" dedi. Davayı sonuçlandıran mahkeme ise Başkomiser Şerafettin A.'nın fezleke evrakını imzaladığı sırada dosyayı detaylı incelemediğini ve silahın seri numarasını kontrol etmediği, diğerlerinin de silahın seri numarasına bakmayarak özensiz davrandıkları gerekçesiyle 5'er ay hapse mahkum etti ve bu cezaları erteledi. Ancak polisler 5 yıl içerisinde aynı suçu işlerlerse bu cezalarını da çekecek.