kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Erdoğan'dan fıkralı yanıt

CİHAN
Giriş Saati : 13.03.2009 17:28
Güncelleme : 13.03.2009 17:36
Yeni Haber
Erdoğan, CHP Lideri Baykal ile MHP Lideri Bahçeli'ye Nasrettin Hoca fıkralarıyla yanıt verdi. ..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal'ın partisinin başarısını AK Parti'nin kapısında aradığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, "Sayın Baykal, içeride kaybettiği yüzüğünü karanlık olduğu için dışarıda arayan Nasrettin Hoca gibi partisinin başarısını AK Parti'nin kapısında arıyor." dedi.

Başbakan Erdoğan, hızlı tren seferlerinin başlaması nedeniyle garda düzenlenen törenin ardından sıhhiye meydanında partisince düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi.

Alkışlar eşliğinde platforma çıkan Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte halkı selamladı.

Başbakan Erdoğan, konuşmasına "Kara tren" türküsünü sözlerini okuyarak başladı ve hızlı tren seferlerinin Eskişehir'e hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Türkiye'de güzel işlere imza attıklarını ve ülkeyi dünyanın merkezi haline getirmek için mücadele verdiklerini belirten Başbakan Erdoğan, ancak solak zihniyetin buna hep karşı çıktığını ifade ederek, "Solak zihniyet ne yapıyor biliyor musunuz? Hiç bir şey. Sadece karşı çıkıyorlar, ayak bağı oluyorlar. Onu yapalım, bunu yapalım dedik. İstanbul için, Eskişehir için güzel projeler ürettik. Marmaray Projesi, hızlı tren projesi bunlardan bir kaçı. Ama bu zihniyet yaptıklarımızı hep karşı çıktı. Bunların işi zaten hep karşı çıkmak. Bırakın bunları ne yaparlarsa yapsınlar." diye konuştu.
Konuşmasında DSP'li mevcut belediye başkanı Yılmaz Büyükerşen'i de eleştiren Başbakan Erdoğan, "Biraz önce şehirde dolaşırken bir afiş gördüm. Üzerinde, 'Buyursunlar gelsinler yazıyor.' Bu ne ya. Biz hızlı trenle 250 kilometre hızla geldik. Davete gerek yok biz geliriz. Biz millete hizmet için geliyoruz. Bunun için yola çıktık.Yola çıkarken Aşık Veysel gibi yola çıktık. ' Uzun ince bir yoldayız. Gidiyoruz gündüz gece' Biz hep hizmet için varız ve bunun için yürüyoruz gündüz gece." şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, konuşmasında Eskişehir'de miting düzenlemeyecek olan Baykal ve Bahçeli'yi de eleştirerek, "Bakın bunlar, Sivas'tan öteye geçemediği gibi burulara da gelemiyorlar. Söyleyin buraya gelecekler mi? Acaba gelseler kaç kişi yi toplarlar. Gelemezler, çünkü gelmeye yüzleri yok. Çünkü Eskişehir'e ne yapmışlar, ne vermişler?" ifadesini kullandı.

Halktan, Baykal'a Eskişehir'e gelmesi halinde Nasrettin Hoca fıkrası anlatmalarını isteyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "Bakın, bir gün Hoca kaybettiği yüzüğünü arıyormuş. Hoca'ya sormuşlar, 'Ne arıyorsun?' Oda demiş, 'yüzüğümü arıyorum' Peki 'nerde kaybettin?' demişler. O da 'içeride' demiş. 'E niye burda arıyorsun?' diye sorduklarında. 'İçerisi karanlıkta' cevabını vermiş. İşte Baykal da Hoca gibi yapıyor. Yani Baykal, partisinin başarısını AK Parti'nin kapısında arıyor. Ne yapsın garibim. Siz de sayın Baykal buraya gelirse Hoca'nın fıkralarını anlatın, dinlesin."

Bahçeli'yi de Nasrettin Hoca'nın bir fıkrasıyla eleştiren Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: "Hoca bir gün merkebiyle giderken yere düşmüş. Millet demiş ki 'Hocam ne oldun, düştün' demişler. O da demiş ki 'Ya zaten ben inecektim demiş' İşte bunların işi böyle. Daha binmeden düşerler. Sonra da ya zaten biz istemiyorduk derler."

Başbakan Erdoğan, Eskişehir'in DSP'nin elinden kurtulması gerektiğini, bunun için çok çalışılması gerektiğini vurguladı.