kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

AK Parti'li Fırat: Talimatla adam öldürme devri bitti

Giriş Saati : 13.03.2009 14:32
Güncelleme : 13.03.2009 17:38
Yeni Haber
Seçim çalışmaları kapsamında Batman'a gelen AK Parti Eski Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, seçim lokalinde partililere hitap etti.
AK Parti iktidarı ile Türkiye'de özgürlüklerin önünün açıldığını ve yasakların bir bir kalktığını ileri süren Fırat, hangi kademede olursa olsun, hangi güçle donatılmış olursa olsun hukuka aykırı davrananların yargı önünde hesap vereceğini ifade etti.

2002'de AK Parti'ye gönül vermiş arkadaşları ile partiyi kurarken Türkiye'de demokrasiyi hakim kılabilmek, özgürlüklerin önünü açabilme ve bir hukuk devletinin varlığını bütün vatandaşlara hissettirebilmeyi amaçladıklarını belirten Fırat, iktidarları döneminde demokrasinin kökleştirildiği ve bir hukuk devletinin yasal zemininin hazırlandığını ileri sürdü.

Bölgede yaşanan acılara ve Ergenekon davasına değinen Fırat, kendini hukukun ve kanunun üstünde görme devrinin kapandığını söyledi.
Bölgede yaklaşık 3 bin 500 kişinin faili meçhule kurban gittiğini belirten Fırat, "Aslında failleri belliydi, ama yasal olarak failler belirlenemiyordu. Bu devletin ayıbıydı. Ve bir şekliyle bu faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması noktasına hızla yaklaşılmaya başlandı." dedi.

Ergenekon davası kapsamında birçok kişinin tutuklanıp yargılandığına dikkat çeken Fırat şunları dile getirdi.

"Ergenekon denilen bir dava görülüyor. Türkiye'de birçok kişi tutuklandı ve yargılanıyor. Bunların birçoğu kendi dönemlerinin kralları padişahlarıydı. Bu ülkeyi kendi çiftlikleri bu insanları da kendi esirleri zan ediyorlardı. Ama AKP'nin hukuk devleti yönünden vermiş olduğu mücadele sonucunda bu ülkenin efendisi olmadıklarını hukuka ve kanuna aykırı davranışlarının hesabını bir şekliyle vereceklerini gördü. Verilen mesaj şu; (Hangi kademede olursanız olun, hangi güçle donatılmış olursanız olun bundan sonra hukuka aykırı davrandığınızda mutlak surette yakanıza yapışılır ve bunun hesabını bu millete yargı önünde verirsiniz). Bundan sonra artık bir keyfi idare yok, kendini kanunun üstünde görebilmek yok, talimatla adam öldürebilme yok. Bu adamları çukurlara atmak kuyuların üstünü kapatmak yok. Çünkü bunu yapanlar mutlak süreçte sonuçta yargı önünde hesap verir. Verilmek istenen mesaj bu alınan mesaj da bu?"

(CİHAN)