kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Fırında bulgurlu levrek

Bir fırın kabının içine temizlenmiş balığı koyun. Başka bir kapta bulguru suyla ıslatıp, iki dakika bekletin. İçine rendelenmiş domatesi, ince kıyılmış maydanozu ve rendelenmiş soğanı koyun. Nar ekşisini ve zeytinyağını da ilave edin. Limon suyunu da ekleyerek malzemeyi iyice karıştırın. Bu karışımı tepsideki balıkların üzerine paylaştırıp, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.

Malzemeler 2 Kişilik
* 1 su bardağı ince bulgur
* 1 adet levrek balığı
* 4 diş sarmısak
* 2 adet taze soğan
* 1 adet domates
* 2 çorba kaşığı nar ekşisi
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet limon suyu
* Maydanoz
* Karabiber
* Tuz

* * *
Havuç çorbası
Bir tencereye yağı koyun ve rendelenmiş soğanları kavurun. Havuçları iri doğrayın. Soğanlar kavrulduktan sonra havuçları, şekeri, tuzu, karabiberi ve unu ilave edin ve 1-2 dakika kadar kavurun. Üzerine su ilave ederek havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Malzemeler 4 Kişilik
* 3 adet havuç
* 1 adet soğan
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı tozşeker
* 1 tatlı kaşığı un
* 3 su bardağı su
* Tuz

* * *
Muhammara
Sarmısakları ve cevizleri robotta kıyın. Sonra üzerine zeytinyağı ve ekmek içlerini koyup, karıştırın. Salçayı ve arzu ettiğiniz ölçüde baharatları da ekleyerek tekrar karıştırın. Malzemeyi bir tabağa koyarak servis yapın.

Malzemeler 6 Kişilik
* 2 su bardağı ceviz içi
* 2 çorba kaşığı salça
* 5 diş sarmısak
* 2 dilim ekmek içi
* Yarım çay bardağı zeytinyağı
* Kırmızıbiber
* kimyon
* Tuz


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın