kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Etohum'a katılan yaratıcı örnekler

06.03.2009
Ünlülerden tebrik var
Gercekten.com ünlülerle hayranlarını internette buluşturan bir site. Genel müdürü Erdal Boşkuş, Gercekten.com'un bir fan sitesi olmadığını anlatıyor: "Hayranı olduğunuz ünlü sitemizde kayıtlıysa seçiyorsunuz, onun sizin için seslendirmesini istediğiniz mesajınızı yazıyorsunuz. Ve hatıra ürününü seçiyorsunuz. Örneğin oğlunuz bir futbolcunun hayranı. O futbolcudan oğlunuzun doğum gününü kutlamasını istiyorsunuz. Ve siteden bir top alıyorsunuz. Bu top ünlü futbolcunun oğlunuz için 'Doğum günü kutlu olsun,' dediği videoyla birlikte geliyor."

Sitede dola.an reklam
Sunumax.com sekiz aydır hizmet veriyor. Site içinde yürüyebilen karakterler yaratıyorlar. Yani bunlar bir çeşit canlı reklam. İki kardeş bu siteyi kurmuşlar, oldukça iyi de para kazanıyorlar. Sadık Kocabaşa hizmetlerini şöyle anlatıyor: "Web sayfası olan firmalar, halihazırdaki sayfalarına online temsilci, online satıcı, yardım asistanı ekliyorlar. Migros'ta ürünleri tanıtan Ramazan davulcusu vardı. Seda Sayan bir zayışama hapını tanıttı... Sabancı.com'da Güler Sabancı dolaşıyor. Televizyonda reklam vermek çok maliyetli. Bu, onlara göre çok ucuz."

Markalara öneriler
Ideshot.com, büyük markalarla tüketicileri buluşturan bir site. Metin Kahraman ve Harun Pekşen, tüketicilerin aldıkları ürün ve hizmetlerle ilgili yenilikçi fikir ve önerilerini toplayıp markalara ileten ve bu sayede karşılıklı ileşitimi güçlendirmeyi hedeşeyen bir model kurdular. Kısa bir süre önce hizmet vermeye başlayan ideshot.com, üyelik sistemiyle çalışıyor; üyeler sitedeki markalara önerilerde bulunuyorlar. Örneğin Starbucks'a çok sık gidiyorsunuz ama kâğıt bardaklarından memnun değilsiniz. Bunu siteye yazarak, firmaya iletme şansınız oluyor.