kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Katie Holmes’lu Miu Miu reklamı.

Modayı Pamela'yla Britney'e mı soracağız?

Ayşe Ferhangil
07.03.2009
Modacılar, ünlü yüz kullanma adına Britney Spears, Pamela Anderson gibi stillerine en uymayacak isimlerle çalışıyor. Bunun markalara yarar getireceği yok, zarar getirme ihtimali ise çok yüksek!..
Geçen yıl Victoria Beckham daha 'modacı' bileziğini koluna takmamış, hâlâ sade bir futbolcu eşiyken Marc Jacobs'un reklam kampanyasının yüzü olmuştu. O zaman Juergen Teller'in bir alışveriş torbasının içinde fotoğrafladığı Victoria için 'Aman ne güzel rezil ettiler bu kadını. Oh canımıza değsin' diye yazmıştım. Ne büyük gaf yapmışım, ne kadar öngörüsüz davranmışım! Halbuki Victoria, şu sıralar yüksek modanın hatırı sayılır markalarını temsil eden kadınlar arasında nadide bir çiçek, bir peri kızı kalacakmış da haberim yokmuş... Modayla yakından uzaktan alakası olmayan, giyim kuşamları 'rezaletin daniskası' kıvamında bir takım ünlü kadınlar şu sıralar Miu Miu, Vivienne Westwood, DSquared gibi ciddi ve sofistike markaların yüzü oluyor. 'Nasıl?' derseniz cevabım; şu reklamın gözü kör olsun. En çarpıcı isim Amerikan stilsizliğinin belirgin örneklerini her kostümüyle yüzümüze bir tokat gibi çarpan Britney Spears. Mini şortuyla paparazzi yumruklarken ya da dev bir sweatshirt'ün içinde kafasını kazırken hatırladığımız Spears'ın geçtiğimiz hafta başlayan konser turnesi The Circus'ın ('Sirk') kostümlerini DSquared tasarladı. Moda dünyasında olup olabilecek en cilalı imaja sahip ikiz tasarımcılar Dan ve Dean Caten'ın böyle ciddi bir reklam fırsatı için de kendi imajlarını satılığa çıkardıkları dedikodusu hızla yayıldı. Tüm moda bloglarına konu olan Spears'ın konser jestine karşılık şarkıcıyı reklam kampanyalarının yüzü yapacakları konuşulan ikizlerin böyle bir hataya düşmeyeceklerdir. Ama 'ünlü batağına' düşen bir tek onlar mı? Haddinini bilmeyeni yanına yaklaştırmayan, kıyafetlerini ancak takdir edenlere giydiren Vivienne Westwood'un reklam kampanyasının yüzü Pamela Anderson. Silikonlarını isteyen istemeyen herkesin ağzına sokması tek moda duruşu olarak değerlendirilebilecek Pamela'yı Westwood kampanyası için yine Juergen Teller fotoğrafladı. 'Samanlıktan kaldıramadım samanı da Zühtü, ben sana kandım Zühtü,' misali saçı başı dağılmış bir taciz kurbanını canlandıran Pamela'nın samanlıkta üzerinde binlerce sterlin değerinde Vivienne Westwood kostümler var. Belki siz 'Zıtlıklar çatışmış, sanatın dibine vurulmuş,' diyeceksiniz. Kusura bakmayın ben aynı yorumu yapamıyorum. Westwood kıyafetleri doldurmak için de devasa silikonlara gerek olduğunu düşünmüyorum.

KATIE HOLMES'LU REKLAMLAR
Bu kadar radikal olmasa da Katie Holmes'lu Miu Miu reklamlarıyla da 'sürüden ayrılan, tarz sahibi' müşterilerin kendilerini özdeşleştirmek istemeyeceğini sanıyorum. Daha önce Kirsten Dunst, Scarlett Johansson, Vanessa Paradis gibi 'tarzını konuşturan' ünlülerle çalışan Miuccia Prada, bu kez onlarca paparazzinin önünde kocasından işittiği zılgıtla kızarıp bozaran Holmes'u seçtiğine pişman olmuş mudur? Ya da belki her zamanki gibi ileri görüşlü davranmış, çekimlerde Holmes'a giydirdiği yırtık pırtık elbiselerle 'Aile İçi Şiddete' parmak basmıştır. Olur mu olur ama ben yine de Holmes gibi olmak istemem.
Haberin fotoğrafları