kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Kadınların ezilmesine üzülüyorum

06.03.2009
-Kadınların hayatında bir farklılık yaratabildiniz mi?
-S.S:
Geçtiğimiz gün bir profesör çıktı, dedi ki; 'Seda Sayan sayesinde Türkiye'de kadınlar vaginusmusla ilgili konuşmaya ve bize gelmeye başladılar.' Bu önemli bir adımdır. Bir gün bir kadın çıkıyor ve Türkiye'de vaginusmusu anlatıyor. Ne yaptığımı biliyorum karşılığını da alıyorum.

-Peki neyi anlatamadığınızı düşünüyorsunuz Türk kadınına?
-S.S:
Anlatamadığım şu: Hala eziliyorlar.
İlle de doğru şeyleri güçlü insanlar yapar diye bir şey yok. Savaş vermeli, mücadele etmeli. Aldatılıyorlar ve tekrardan affediyorlar. Buna çok kızıyorum. 'Tabi canım senin konumunda konuşmak kolay' diyorlar. Ben nerden geldim.

-Neden bu çarktan kurtulamıyor kadınlar?
S.S:
Kadınların bu kadar zayıf olmalarını istemiyorum. Geçen gün biri geldi karşıma, kocası eline tüfeği vermiş, 'kendini vur' demiş. O da kalkmış vurmuş, surat darmadağınık. Niye yaptın. 'Pişmanım' diyor. 'Adamı bıraksaydın' diyorum. 'Aileme anlattım, oradan cenazen çıkar dediler' diyor. Anlatmakta zorluk çektiğim ve üzüldüğüm taraf bu ama ısrarla anlatıyorum. Bu erkekleri yetiştiren biziz.
Sen erkeksin vur duvara kadını. Erkek mutfağa mı girermiş? Erkek dışarıda her şeyi yapar eve gelir kadın köledir. Kim öğretiyor? biz öğretiyoruz. Kim emziriyor bunları biz emziriyoruz. Meme verirken bile kulaklarına fısıldıyoruz.. Bu hafta gidiyorum bir sığınma evi açıyorum, daha çok sığınma evi açılması gerek. Aş evleri istiyorum. En büyük idealim, biliyor musun? Beni ne delirtiyor, Ramazan'da kurulan o aşevleri.
Neden sadece Ramazan'da doyuruyoruz insanları? Aşevleri kurmak istiyorum.
-O.Ş: Allah insan denen varlığı yaratırken o güç rezervini veriyor, bunu kullanmasını bilmek lazım. Bunun için Seda'ya hayranım.