kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Mickey Rourke, Oscar'ı kaçırdı ama beyaz takım elbisesiyle göz doldurdu.

Starların şıklık yarışı

27.02.2009
Erkeklerin en 'ağır' kıyafeti smokin, pazar akşamı düzenlenen Oscar töreninde de ünlüleri şık göstermek için elinden geleni yaptı. Peki gecenin en şık erkekleri kim oldu?..
Daha önceki haftalarda smokin' in nasıl giyilmesi gerektiğiyle ilgili yazılar yazmıştım. Şimdi size smokinin giyilebileceği en muhteşem yerden bahsetmek istiyorum. 'Oscar törenleri ve kırmızı halı'dan.
Geçen pazar 81.'si düzenlenen Oscar törenlerini seyrettiyseniz, birbiriyle yarışan aktör ve aktrisleri son trendleri yansıtan, tasarımcıların en yeni kostümleriyle görmüşsünüzdür. O gördüğünüz kıyafetlerin çoğu tasarımcıların hediyeleri. Çünkü aslında bu tür organizasyonlar, ünlü tasarımcıların kendi kıyafetlerini görücüye çıkardıkları ender yerler. Bu yüzden smokinin sihrini anlamanın bir yolu da kırmızı halı kıyafetlerini incelemekten geçiyor.
En İyi Erkek Oyuncu dalında, Oscar'ı kazanan Sean Penn'i ele alalım.
Alışılanın aksine, farklı bir kombini, çoğu Türk erkeğinin de seveceği şekilde giymişti. Georgio Armani'nin siyah takımını, siyah gömlek, siyah ince kravat ve saten yaka iki düğme ceketi ile çekici ve şık bir alternatif olarak göstermiş oldu bize.
Adaylardan biri olan Brad Pitt ise kendi markasını çıkaran iddialı tasarımcı Tom Ford'dan bir klasik smokin giymişti. Klasik çizgilerde ama çok elegan bir görüntüsü vardı.
Beyaz gömlek, papyon ve iki düğme smokin ceketi... Gömleğin siyah pin düğmeleri, kol düğmeleri ve yüzüğü David Yurman'dan seçilmişti. Bu tür aksesuarlar smokine ayrı bir çekicilik katmış. Siz de kullanmaktan çekinmeyin...
Oscar ödül töreninin bu yıl sunuculuğunu üstlenen, yakışıklı aktör Hugh Jackman da klasik çizgilerde, çok fit duran, Burberry smokini ve Salvatore Ferragamo deri ayakkabıları ile çok alımlıydı.
Şimdi ise törenin en iddialı ismi, Jean Paul Gaultier beyaz renk takımı ile Mickey Rourke'un seçimine bakalım. Rourke, diğerleri arasından sıyrılan farklı ve trendy kostümünü, yaşına ve aykırı tarzına da çok yakıştırmış. Bol düğmeli siyah yeleğini, siyah ayakkabıları ile kombinleyen Rourke, dar paça pantolonu ve üç düğme bembeyaz bir takımı, kravatsız da çok şık hale getirmişti.
Yine klasik smokini seçen Daniel Craig, saten şal yaka ceketi, beyaz mendili, ki cepte beyaz mendil smokinlere çok yakışır, küçük papyonu ve tek düğme ceketi ile çok fit görünüyordu. Bir başka şaşırtıcı stil de Philip Seymour Hoffman'dan geldi. Simsiyah yelekli takımını, siyah bere ile tamamlamıştı. Aslında çok aykırı gözükse de bu kıyafetin çok genç, fit vücudu ve küçük suratı olan bir aktöre daha çok yakışacağını düşünüyorum.
Haberin fotoğrafları