kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Polis kritik mart için alarmda

Giriş Saati : 06.03.2009 15:24
Güncelleme : 06.03.2009 15:54
Yeni Haber
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bölücü terör örgütü PKK'nın seçim öncesi propaganda amaçlı eylemlere yöneleceği yönündeki istihbaratıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 21 Mart Nevruz kutlamaları için alarma geçti...
Konuyla ilgili bir rapor hazırlandığı ve Terör örgütü PKK'nın seçim sürecinde provakif eylem hazırlığında olduğunu belirtildiği bu raporda, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı, bu amaçla çok sayıda PKK'lı teröristin Türkiye'ye giriş yaptığı istihbaratı bulunduğunu illere bildirdi.

Rapora göre, terör örgütü 29 Mart yerel seçimleri öncesine denk gelen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile 21 Mart Nevruz kutlamalarını kana bulamayı ve kaos ortamı yaratmayı planlıyor. Örgütün etnik çatışma çıkarmak maksadıyla bombalı sabotaj ve suikast planlarına dikkat çekilen raporda, özellikle batı illerinde Türk-Kürt vatandaşları karşı karşıya getirerek etnik çatışma ortamı hazırlama planının yine amaçlandığının altı çiziliyor.

Raporda ayrıca Doğu ve Güneydoğu'daki başka parti adaylarının da açıkça tehdit edildiği kaydediliyor. Bölücü örgütün bu planı üzerine emniyet, seçim sonuna kadar kurumda her türlü kurs, seminer konferans gibi etkinlikler askıya alındı. Çok sayıda Özel Harekât ve Çevik Kuvvet polisi kritik illere kaydırılması emri verildi.

81 il emniyet müdürlüğüne gönderilen istihbarat raporunda, eylemler için Kuzey Irak'taki kamplarda eğitim gören teröristlerin yasadışı yollardan ülkeye sızmaya çalıştıklarının altı çizilirken, Hakkari ve Şırnak'taki sınır birlikleri Türkiye'ye sızmalara karşı teyakkuza geçirildi.

Terör örgütü PKK'nın seçim stratejisine karşı İçişleri Bakanlığı'nda alarm durumuna geçildi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, illerin vali ve emniyet müdürleri ile bölge toplantılarında bir araya gelerek, terör ve istihbarat birimlerinden gelen bilgiler ışığında alınacak tedbirleri masaya yatırıyor.

(ANKA)