kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Hasan Tahsin Arısan Olgay Özgür Murat Sezer Ulvi Murat Eskin

THY'nin en acı günü: Göklerin âşıklarına veda

Cevdet ÖZDEMİR - Recai KÖMÜR - Deniz DERİN / SABAH
28.02.2009
4 mürettebat için düzenlenen törende konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Karlıtekin, "Takdiri ilahinin mucizesini bekledik, ancak buruk bir mucize oldu" dedi..
İstanbul - Amsterdam seferi sırasında düşen Tekirdağ adlı THY uçağında hayatını kaybeden kaptan pilot Hasan Tahsin Arısan, ikinci pilot Olgay Özgür, pilot Murat Sezer ve kabin memuru Ulvi Murat Eskin ile yolculardan işadamı Bülent İçgören'in cenazeleri dün sabah saat 03.10'da İstanbul'a getirildi. Cenazeler, Atatürk Havalimanı'nda THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, Başkan Yardımcısı Hamdi Topçu THY Genel Müdürü Temel Kotil ve çalışanlarca karşılandı. 4 mürettebatın Türk bayrağına sarılı tabutları, uçaktan indirildikten sonra gözü yaşlı meslektaşları tarafından omuzlara alınarak ambulanslara kadar taşındı.

HÜZÜNLÜ TÖREN
Törende konuşurken gözyaşlarını tutumayan THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin Hudson Nehri'ne iniş yapan uçağın aklına geldiğini ifade ederek şöyle konuştu: "Orada kimsenin burnu kanamamıştı. Nitekim çok sayıda yolcunun uçaktan çıkabildiği bilgisi gelip uçağın ilk görüntüleri ulaştığında da göğsümüze çöken ağırlık hafifler gibi olmuştu. Ümitlenmiştik. Takdiri ilahinin yeniden mucize olarak tecelli etmesini bekledik. Olup bitenin hakikaten bir mucize olduğunu kabul etmemiz gerekir. Ama çok buruk bir mucize. Her daim şerefle ve sorumlulukla görev yapan arkadaşlarımız, 126 yolcunun hayatının kurtulmasına vesile olmuştur. Ancak kendileri ateş oldu, hepimizin yüreğine düştü." İkinci pilot Sezer'in cenazesi Bursa Gemlik'te, diğer 3 THY çalışanının cenazesi ise gözyaşlarıyla Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi. Öte yandan kazanın meydana geldiği Haarlemmermeer bölgesinin belediye başkanı Theo Weterigs, Hollanda'daki Türk kökenli milletvekilleri ve bazı vatandaşlar ölenler anısına kaza alanına çiçek bıraktı.