kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Çeçen cinayetleri Rus ajanların işi

Veli SARIBOĞA - SABAH
28.02.2009
İstanbul'da son 5 aydaki benzer 3 Çeçen cinayetini değerlendiren Çetinbaş, Rus İstihbaratı ve Putin'le işbirliği yapan Kadirov'u suçladı..
İstanbul'da son 5 ayda 3 Çeçen'in, aynı silahla ve benzer şekilde öldürülmesinin "Rus" işi olduğu iddia edildi. İlk Çeçen cinayeti eylül ayında Başakşehir'de işlendi. Ruslara karşı 'albay' rütbesiyle savaşan Gazhi Edilsultanov boş bir arazide kafasından vurularak öldürülmüş bulundu. Aralık ayında da Ümraniye'de Çeçen komutanlardan İslam Canibekov, eşi ve çocuklarının gözleri önünde öldürüldü. Son Çeçen cinayeti ise geçtiğimiz perşembe gecesi Zeytinburnu'nda yaşandı. Çeçen komutalardan Ali Osaev gece yarısı evine girdiği sırada, mavi bir BMW'den inen kişiler tarafından kıstırıldı. Osaev'in kafasına bir, vücuduna da 2 el ateş eden saldırganlar yine aynı araca binerek kaçtı. Plakası alınamayan aracı polis bütün gece aradı ama, aramalar sonuçsuz kaldı. Olay yeri inceleme ekipleri Ali Osaev'in cesedinin yanında üç boş kovan buldu. Yerde bulunan kovanların 7.62 çapında Kalaşnikof silaha ait mermi olduğu belirlendi. Polis 3 cinayetin de aynı silahla işlendiğini belirledi.

'KUKLA YÖNETİMİN PARMAĞI'
Kafkas Vakfı Kurucular Kurulu Başkanı Mehdi Nüzhet Çetinbaş, SABAH'a yaptığı açıklamada Ali Osaev'in, Kadirov ile Ruslara karşı direniş gösteren, mücahitlerin başkanı Dukka Umarov'un en yakın elemanlarından birisi olduğunu söyledi. Dukko Umarov'un, Çeçenistan direnişinin önderlerinden Cevher Dudayev, Ahsan Masadov, Abdulhalim Saydullahev'in yerine geçen kişi olduğunu ifade eden Çetinbaş, öldürülen Çeçenlerin, Çeçen toplumu içerisinde sözü dinlenen, Çeçen direnişinde yer alan insanlar olduğunu kaydetti. Çetinbaş, "Bu insanlar halen Çeçen direnişinde yer alan mevcut yönetimi tasvip etmeyen muhalif olan insanlardır. Çeçen Albay Gazhi Edilsultanov, Çeçenistan direnişinde cephede ön saflarda savaşmış, başarılar göstermiş bir insandır. İslam Canibekov da cephede yeralmış ağır yaralanmış, halen bu mücadelesini sürdüren bir insandı. Bu nedenle şehit edilmiştir" dedi. Çetinbaş, şu iddiaları öne sürdü: "Cinayetlerde kullanılan silahlar susturucu, kullanılan mermiler de Türkiye'de bulunmayan küçük Kalaşnikof mermilerdir. Ali Osaev cinayeti de diğer cinayetlerin birer fotokopisi gibidir. Bu cinayetlerin Çeçenlerin kendi iç çekişmesiyle izah edilmesi çok zor. Çünkü burada Çeçenlerin ne iç çekişmesi olacak ki. Bu cinayetlerin arkasında, Rus İstihbarat Örgütü FSB ve Putin'le işbirliği yapan Çeçenistan'daki yönetimin cumhurbaşkanı konumundaki kukla Ramazan Kadirov vardır."
Haberin fotoğrafları