kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Yara kaşıyan, yarayı açanla aynı yoldadır'

ERGUN AKSOY - BATMAN
28.02.2009
Erdoğan dün Batman ve Siirt'teydi. DTP'yi topa tutan Başbakan "Yaralar açık kalsın istiyorlar, yara kaşıyorlar. Yaraları açanlarla yara kaşıyanlar, aynı yolda yürürler. Bunlar milletten haraç istiyor" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, dün Batman ve Siirt'te vatandaşlarla buluştu. Güneydoğu'da gerilimi tırmandıran DTP'yi Batman'da sert bir dille uyaran Başbakan "Terörle kendi aralarına mesafe koyamayanlar vicdanların sesini duymayanlar yarın da mahcup olacaklar" dedi. Erdoğan, "Milletten oy istemiyorlar, adeta milletten haraç istiyorlar" diye konuştu. Erdoğan, Van'dan sonra dün de Batman ve Siirt'te DTP'ye yüklendi. Batman'da Valilik Meydanı'nda binlerce kişiye seslenen Erdoğan, konuşmasına, "İstiyoruz ki 29 Mart, yeni bir baharın, yeni bir nevruzun başlangıcı olsun" sözleriyle başladı. Erdoğan, şu mesajları verdi:

YARA KAŞIYANLAR: İnsanların sahip oldukları kimlik özellikleri saygındır, zenginlik kaynağıdır. Birliğe değil farklılığa dikkat çekenler, yara kaşıyanlar, kışkırtanlar, ayrıştıranlar büyük bir yanlış yaparlar. Bizim kitabımızda senlik benlik davası yoktur. Dışlamak, horlamak, yok saymak yoktur.

KAPANMASIN İSTİYORLAR:
Bu memlekette belli yaralar açık kalsın, hiç kapanmasın istiyorlar. Biz yaraları saralım diye uğraşırken birileri yaraları kaşımakla meşgul. Yaraları açanlar ile kaşıyanlar aynı yolda yürürler. İstiyorlar ki belli bölgeler, şehirler, sorunlarla devamlı beraber hatırlansın. Kendi imtiyazlı seçkin konumlarını kaybetmek istemeyenler bu ülkenin huzur bulmasından ne yazık ki huzursuz oluyorlar.

HARAÇ İSTİYORLAR:
Milletten oy istemiyorlar, adeta milletten haraç istiyorlar. Oysa milletten haraç isteyenler milletin gönlüne giremez.

BİRİLERİ RUTİN DIŞINA ÇIKARIYORDU:
Bir zamanlar Batman'da kadınlarımız kızlarımız acı çekerken aynı Batman'da birileri devleti rutinin dışına çıkarıyordu. Aynı zamanda Ankara ve İstanbul'da neler oluyordu, burada raydan çıkanlar orada aile fotoğraflarındaki efendileri için bankaların içini boşaltıyordu. İşte bunların hepsinin tezgâhı bozuldu. Muhalefeti de eleştiren Erdoğan "Başbakan olarak buraya 13 kez geldim. Şimdi size soruyorum: Sayın Baykal'ı burada hiç göreniniz var mı? Sayın Bahçeli hiç Siirt'e geldi mi? Ah keşke gelseler. Siirt Meydanı'ndaki coşkuyu, heyacanı bir görebilseler" dedi.