kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Bornova'da dev bir spor kompleksi yapılacak"

Giriş Saati : 01.03.2009 14:34
Güncelleme : 01.03.2009 15:49
Yeni Haber
AK Parti Bornova Belediye Başkan Adayı Mustafa Seyhan, Bornova Amatör Futbol Kulüpleri Derneği ve İzmir Bisiklet Derneği üyeleri ile bir araya geldi.

Tüm amatör spor kulüplerinin hizmetkarı olmak istediklerini ifade eden Seyhan, Bornova Spor Kompleksi Projesi'ni anlatarak, "Amaç Bornovalı gençlere hizmet etmekse güç birliği yapmalıyız. Birlikten kuvvet doğar" dedi.

Bornova'da faaliyet gösteren 28 amatör futbol kulübünün temsilcileri, AK Parti Bornova Belediye Başkan adayı Mustafa Seyhan'a sorunlarını ve isteklerini aktardılar. Belediyenin desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade eden kulüp temsilcileri, özellikle maddi sıkıntılarının giderilmesini ve spor malzemesi desteğinin sağlanması gerektiğini dile getirdiler. Gençlere hizmet ettiklerini, herhangi bir beklentilerinin olmadığını belirten kulüp temsilcileri, şu ana kadar yerel yönetimlerden gereken ilgiyi göremediklerini ifade ettiler. Kendisinin de yıllarca amatör futbol kulüplerinde oynadığını anlatan Mustafa Seyhan, sıkıntıları çok iyi bildiğini söyledi.

Her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Seyhan, en büyük sorunlarının 28 kulübü içinde barındıran Bornova'nın üst liglere bir temsilci çıkaramaması olduğunu kaydetti. Seyhan, 400 bin nüfusa, iki üniversiteye, 15 sanayi sitesine sahip olmasına rağmen Bornova'da birlik ve beraberliğin sağlanamadığını belirtti.

Semt takımları oluşturarak, çok parçalanmışlığa son vererek üst takımlar oluşturulması gerektiğini savunan Seyhan, "Miras bölünmesin. Birleşemiyorsanız bile amatör futbol kulübü sayısını 30 ile sınırlayalım. Sizler yine alt yapıyı oluşturun. Gençlerimize hizmet edin. Her biriniz içinizden birer yönetici çıkarın. Bornovalılar'ın sahipleneceği bir üst kulüp oluşturalım. Amacımız Bornovalı gençlere hizmet etmekse güç birliği yapmalıyız. Birlikten kuvvet doğar" dedi.

29 Mart'tan sonra sadece amatör futbol kulüplerinin değil, tüm amatör spor kulüplerinin belediyesi olacaklarını söyleyen Seyhan, 50 Amatör Kulübe Büyük Destek Projesi'ni anlattı. 31 bin 986 metrekarelik bir alana dev bir spor tesisi kuracaklarını ifade eden Seyhan, tesisin içinde 2 futbol, 2 basketbol sahası, bir adet kapalı spor salonu, tenis kortları, amatör kulüpler için yönetim ofisleri, dinlenme alanları, kafeteryalar ve 128 araçlık bir otopark olacağını açıkladı.

Proje amatör futbol kulübü temsilcileri tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Seyhan ayrıca İzmir Bisiklet Derneği üyeleri ile bir araya geldi. İzmir'de kurulan tek bisiklet derneği olan, bin 500'e yakın üyesi bulunan derneğin başkanlığını yapan Mustafa Karakuş, tüm belediyelerin bisiklet kullanıcılarını fark etmesini istedi.

Bisiklet için ayrılmış özel yollar istediklerini ifade eden Karakuş, çocuklara bisikletle bir yerlere gidebilecekleri bir gelecek bırakmak istediklerini istedi. Avrupa'da bisiklet kullanıcılarına büyük önem verildiğini kaydeden Seyhan da, Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı İzmir'in projeler üreterek ülkeye örnek olması gerektiğini söyledi.

İHA