kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Baykal avukatlığa soyundu"

Giriş Saati : 01.03.2009 15:38
Güncelleme : 01.03.2009 17:45
Yeni Haber
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Dün Sinop'ta konuşuyor Sayın Baykal, onun şahsımla ilgili kullandığı ifadeleri ben onun için kullanmayacağım. Çünkü benim aldığım edep dersinde, terbiye dersinde bu tür bir siyasi partinin liderine, o dille konuşmak yok. Bulunduğum makam da zaten o dille konuşmaya müsaade etmez. Ama ben Sayın Baykal'a şunu söylüyorum; benim milletim adam gibi adamı başbakan yapar. Bunu bilmesi lazım'' dedi.

Erdoğan, partisince Gaziantep İstasyon Meydanı'nda düzenlenen açık hava toplantısında yaptığı konuşmada, her ile göğüslerin gere gere gittiklerini söyledi.

Onun için ''sen Türkiye'sin, sen Gaziantep'sin sana küçük düşünmek yakışmaz. Çünkü sen büyük düşünerek bugünlere geldin'' dediklerini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:
''Senin büyük hedeflerin var. Aydınlık yarınlara doğru emin adımlarla böyle yürüyeceğiz. Biliyorsunuz, ülkemizde çok mayınlı araziler vardı. Kastettiğim; sadece Suriye-Türkiye arasındaki mayınlı araziler değil, 780 bin kilometrekarenin tamamını ürküten, korkutan, tedirgin eden, tehdit eden mayınlı araziler vardı. Nereye adım atsak bizi mayınlarla engellemeye çalıştılar.

AB meselesinde, Kıbrıs meselesinde, cumhurbaşkanlığı meselesinde, her hayırlı adımda, önümüze engeller çıkarmanın gayreti içinde oldular. Çetelerle, mafyalarla, hukuk dışılıkla karanlık güç odaklarıyla mücadeleye soyunduk, Sayın Baykal avukatlığa soyundu. Her adımımızda önümüze mayınlı tarlalar çıkardılar. Hamdolsun, sizin desteğiniz, sizin iradenizle ile sizin gücünüz, tüm bu mayınlı arazileri temizliyoruz.''

BAYKAL DİNLESİN

Meydandakilerin, ''Vur vur inlesin, Deniz Baykal dinlesin'' sloganları üzerine Erdoğan, ''Gerek var mı? 29 Martta gereğini yapacaksınız siz'' dedi.

Erdoğan, bir vatandaşın kendisini Viranşehir'e davet etmesi üzerine, 67 vilayete gideceğini, seçimden sonra bu ilçeye gideceğine dair söz vererek, şöyle devam etti:
''O mayınlar bugün artık çukurlardan çıkıyor. Provokasyonlar, karanlık planlar, kirli projeler çukurlardan çıkıyor.

Dün Sinop'ta konuşuyor Sayın Baykal, onun şahsımla ilgili kullandığı ifadeleri ben onun için kullanmayacağım. Çünkü benim aldığım edep dersinde, terbiye dersinde bu tür bir siyasi partinin liderine, o dille konuşmak yok. Bulunduğum makam da zaten o dille konuşmaya müsaade etmez. Ama ben Sayın Baykal'a şunu söylüyorum; Benim milletim adam gibi adamı başbakan yapar. Bunu bilmesi lazım. Ah Sayın Baykal ah. Televizyondan konuştuğunda zaman millet seyrediyor, sen milleti göremiyorsun. Gel burada konuş da bak millet ile göz göze gel de millet ne diyor. Aslolan o...

Şahsımla ilgili sözler, bu hukuk devletinde yargı meselesidir. Onu zaten ilgili arkadaşlarım gereğini yapacaktır. Ama biz o yollarda değiliz. O kullandığı ifadelerin çok daha daniskasını kullanmasını çok iyi bilirim. Ama bulunduğum makam buna müsaade etmez. Dedim ya, aldığım terbiye dersi de buna müsaade etmez, edep dersi de buna müsaade etmez.''

(Sürecek)