kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Cuma Sabah  
ATİLLA DORSAY

Dostlarımın yeni albümleri çıktı

Hepsi dostlarım, hepsi kişisel tarihime girmiş, onu etkilemiş insanlar. Ve art arda albümleri çıktı.
Sevinmez miyim? Önce Ferdi Özbeğen... Onu yıllar önce en popüler olduğu dönemde, şimdi yıkılan Taşlık Gazinosu'nu tümüyle dolduran bir kalabalığa çalıp söylerken hatırlıyorum. Hani "Ooo, Ahmet Beyler de gelmiş, Latife Hanımlar da teşrif etmiş," muhabbeti...
Ama bu popüler misyonun yanı sıra, Ferdi gerçek bir müzisyendi: Popu, cazı çok iyi bilen, zevk sahibi bir piyanist-şarkıcı. Tam sekiz yıl aradan sonra yaptığı Nerelerdeydiniz? albümünde, özenle seçtiği 12 parçayı dört ayrı dilde söylüyor, nostaljiye bel bağlarken kaliteyi unutmuyor ve bizi gerçekten de melodinin kral olduğu o eski günlere götürüyor. Sahi Ferdi, bunca zamandır nerelerdeydin? (Balet Plak) Rana-Selçuk Alagöz kardeşler, bana hep hayli uzun sürmüş tercümanrehberlik yıllarımı anımsatır. O yıllarda (60-70'ler) geceler, hep değişmez turistik mekân Kervansaray'da biterdi.
Ve onların her dilde söylediği şarkılarla, sanki tüm dünya dinleyicisi aynı ortamda buluşurdu. Sahnede tam 73 dilde söylerlermiş. Bu albüm o turistik şarkılardan değil, bizde o yıllarda çıkan 45'liklerinden oluşmuş.
Ve gerçek müzisyen değerlerini daha iyi veriyor. Türk pop tarihinin az bilinen bir başka ilginç sayfası. (Odeon) Melike Demirağ'ı herkes gibi ben de 1974 yılında Arkadaş filmiyle tanıdım. Cumhuriyet'te yayımlanmış söyleşimiz hâlâ hatırımdadır.
Yılmaz Güney'le tanışması hayatını değiştirmiş o 'sosyete kızı'nın zaman içinde nasıl olgunlaştığını, farklı ve özgür bir yol seçtiğini izledim. Şanar Yurdatapan'la birlikte uzun süre dışarıda yaşamak zorunda kalan Melike, dönünce müziğe devam etti. Yeni albümü Geri Dönüşüm, gerçekten yıllar sonra dönüşünü simgeliyor. Sesi hiç bozulmamış, tersine olgunlaşmış. Yeni parçaların yanı sıra Arkadaş ve Ağlamak Ayıp Değil klasiklerini söylüyor; annesi, ne yazık ki unutulmuş sanatçı Rüçhan Çamay'ın bir şarkısında onunla düet yapıyor. Nefis! Sahi, bir Rüçhan Çamay toplamı ne zaman? (DMC) Ömür Göksel dostum bana Leonard Cohen'i hatırlatıyor. Tıpkı onun gibi, sesi yaşla birlikte yeni tınılar kazanıyor, zenginleşiyor. Ve Ömür, daha önce de yazmıştım, Türkçe söylerken bir başka türlü oluyor. Son albümü Aramızda Kalsın, değişik şarkılardan oluşuyor. Özellikle Ömür'ün kendi besteleri, sözlerini yazdığı birkaç 'aranjman'. Sesleriyorumları benzerlik taşıyan İlhan Şeşen'in çok sevdiğim iki şarkısına ve bir de süper bir Adnan Ergil bestesine getirdiği yorumlar. İnat ve dirençle müziğe adanmış bir 'ömür'ün şimdilik son halkası. Tüm gerçek romantikler için... (Ossi Müzik)


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın