kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Cilt yaşlanmasına karşı vitamin desteği almalı!

Didem SEYMEN
26.02.2009
Cildinizin yaşlanmasını ertelemek için doğal ve doğru besinler tüketmek gerekir. Özellikle A, B2, B6, C ve E Vitaminleri ile Omega 3 cildinizin yaşlanmasını geciktirirken aynı zamanda cildinizi dış etkenlerden de korur. Beslenme ve Diyet Uzmanı Banu Kazanç, beslenme programımızda yer vermeniz gereken vitamin desteklerini şöyle sıralıyor:

Maydanoz yiyin
* Vitamin A: Cildimizi ve deriyi korur. En zengin A vitamini kaynaklarımız havuç, kayısı, kırmızı biberdir.

* Vitamin E: Kan dolaşımını düzenleyici etkisi ve cildin yaşlanmasını önleyen vitamindir. Bu açıdan kozmetik sanayide de kullanılmaktadır. En önemli E vitamini zeytinyağı, fındık, fındık yağında bulunur.

* Vitamin C: Vücudumuzun direncini arttırır. Cildi güzelleştirir, Zengin C vitamini kaynakları; limon, portakal, mandalina, kivi, greyfurt, biber, maydanoz, kuşburnu, salatalık, şalgamdır.

Yenilenme sağlıyor
* Vitamin B2: Bağışıklık sistemini güçlendirmenin yanı sıra, cildi dış etkenlerden koruyarak yenilenmesine yardımcı olur. En yoğun B2 vitamini içeren yiyecekler; süt, yoğurt, yumurta ve kuru baklagillerdir.

* Vitamin B6: Yaşlanma etkilerine karşı cildi korur ve yenilenmesine yardımcı olur. En zengin kaynakları et, balık ve kuru meyvelerdir.

* Omega 3: Lenf dolaşımını düzene sokarak cildin kendini yenilemesini sağlar. En zengin kaynağı balıktır. Yulaf, sarımsak, soğan ve zeytinyağında da bulunur.