kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Burhan Şeşen oğlunun ardından şu ilanı vermişti: "Kısacık yaşamında insan olmanın bütün iyi hallerini bizlerle sürekli gülerek paylaşan Serhan'ımız... Boş bir sayfaydık içimizi doldurdun. Bizlere yaşattığın dolu dolu 26 sene için sana sonsuz teşekkürler."

Bir anma konseri değil doğum günü kutlaması

MÜJGÂN HALİS
26.02.2009
Basit bir hastalık nedeniyle gittiği hastanede menenjit sonucu hayatını kaybeden Serhan Şeşen'in doğum günü kutlaması bu akşam Bostancı Gösteri Merkezi'nde..
3 Aralık 2008'de basit bir hastalığa yapılan yanlış teşhislerle hayatını kaybeden Serhan Şeşen'in 27. doğum günü, bu akşam saat 20.00'de Bostancı Gösteri Merkezi'nde kutlanacak. Etkinliğe çağrı niteliğindeki cümle ise Şeşen'in çok sevdiği Oruç Aruoba'nın De Ki İşte adlı kitabından bir dize: "Ölümle sona eren yaşamın kendisidir, anlamı değil." Tam da bu cümleden yola çıkarak, babası Burhan Şeşen ve amcaları İlhan ile Gökhan Şeşen'in önderlik ettiği, Serhan Şeşen Müzik, Felsefe ve Yaşama Saygı Derneği yararına yapılacak etkinlik, hep 27'sinde kalacak bir delikanlının yaşama bıraktığı izleri süreklileştirmek amacı taşıyor.
Bir yandan müzikle uğraşırken, diğer yandan da Galatasaray Üniversitesi'nde felsefe masterı yapan Serhan Şeşen'in adını yaşatmak amacıyla kurulan dernek, felsefe ve müzik alanında yetenekli öğrencilere burs imkânı, sağlık sisteminin mağdurlarına da hukuksal destek sağlayacak.
Yaklaşık iki aydır hazırlıkları süren Serhan Şeşen'in doğum günü etkinliğine katılan sanatçıların gönüllü olarak destek verdikleri bu organizasyondan elde edilen gelirin tamamı, Serhan Şeşen Müzik, Felsefe ve Yaşama Saygı Derneği'ne bağışlanacak.
Aynı zamanda derneğin ilk üye kaydı da Bostancı Gösteri Merkezi'nde açılacak standlarla konser alanında yapılacak.
Derneğin yedi kişilik yönetim kurulunda yer alan ve geçici başkanlığını yürüten baba Burhan Şeşen, dernekte oğlunun Galatasaray Üniversitesi'ndeki hocalarının danışmanlığında felsefe bursu ve aynı zamanda yetenekli öğrencilere de müzik bursu vereceklerini söylüyor. Oğlunu kaybettikten sonra kendisine 800'e yakın e-posta geldiğini anlatan Burhan Şeşen, "Gelen e-postalardan da anladık ki, Türkiye'de çok ciddi bir sağlık problemi var. O yüzden derneğimizin bir amacı da ellerinde raporlar ve belgelerle gelen sağlık mağdurlarına destek olmak," diye konuşuyor. Öte yandan, oğlunun ilgili olduğu felsefe ve müzik alanında da faaliyetler yürüteceklerini söyleyen baba Şeşen, Türkiye'de şimdiye kadar 'Müzik ve Felsefe' başlıklı bir sempozyum düzenlenmediğini, bunu ilk kez kendilerinin yapacaklarını dile getiriyor. Derneğin yedi kişilik yönetim kurulunda felsefeci, sosyolog, doktor ve avukatların olduğunu anlatan Şeşen, 2010'un 27 Şubat'ına da şimdiden hazırlandıklarını ve önümüzdeki yıldan itibaren her 27 Şubat'ta müzik ödülleri vermeyi planladıklarını belirtiyor.
Haberin fotoğrafları