kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Cuma Sabah  
KAYA GENÇ
SİNEFİL

Bizim milyoner tekvandocu çıktı

* Nihayet gösterimde: Geçtiğimiz pazar gecesi sekiz dalda Oscar kazanan Milyoner bugün gösterime giriyor diye sevinmeliyiz.
Çünkü en sonunda Danny Boyle'un bu Trainspotting tarzı 'fişek gibi hızlı' filmini büyük bir perdede, gerçek renkleri ve sesiyle seyretme şansına kavuşacağız. Törende ekip halinde sahneye çıktıklarında bizi en çok sevindiren ise Milyoner'in başrollerindeki Freida Pinto ile Dev Patel'i görmek oldu. Tyra Banks'in televizyon programında onları, Tyra'ya Bollywood dansı yapmayı öğretirken (daha doğrusu öğretemezken) izlediğimizde aklımıza gelmişti: Bunlar gerçekten Hindistan doğumlu olabilir mi? Oscar gecesinde mahcup halleriyle sevdiğimiz ikiliden kepçe kulaklı olanı Dev Patel, henüz 19 yaşında.

* Enver'in tekvando merakı: Dev Patel'in ailesi Kenya doğumluymuş ve Dev'i annesi Londra'da doğurmuş. Daha lisedeyken oyunculuk yeteneklerini öğretmenleri keşfetmiş, oyunculuk kariyerine ise İngilizlerin çok bayıldığı gençlik dizisi Skins'te başlamış. Dizinin ilk sezonunda Anwar Kharral (Enver Kral diye mi çevirsek?) rolündeymiş: Evlilik öncesi cinselliğe hayır demeyen, domuz eti yiyen, alkol, uyuşturucu kullanan bir Müslüman genç... Yalnızca eşcinsel bir erkekle arkadaş olmak konusunda çekinceleri varmış, ancak dizide bunları da aşmış. Dev'in bir başka ilginç özelliği ise dövüş sanatlarına olan ilgisi. Tekvando eğitimi alan arkadaşımız pek çok turnuvaya katılmış, çeşitli madalyalar kazanmış.

* Danny'nin kızı milyoner yaptı: Peki Dev ile Danny'nin yolları nasıl kesişmiş? Hikâye şu ki, Danny Boyle'un kızı çok sıkı bir Skins hayranıymış. Danny harıl harıl Milyoner'in başrolünde oynayacak kişiyi arıyormuş, görüştüğü bütün gençler 'çok kaslıymış', oysa baş karakterin kaybedecek hiçbir şeyi yok gibi görünmeliymiş. Tabii bunları sonradan okuyunca Dev neler hissetti, bilemiyoruz: Danny, Dev Patel'i 'tam bir varoş delikanlısı olduğu için' seçmiş. Kızı "Baba mutlaka Skins'i (sağda) seyret, orada Dev Patel diye bir tip var..." deyince o da kızına uymuş, oyuncusunu bulmuş.

* Nişanlıyı nasıl sepetlemiş: Peki Freida Pinto? Kendisi, bir süredir çıktığı Dev'den altı yaş daha büyük, 25 yaşındaki oyuncu gerçekten de Mumbai doğumlu. Ailesi ülkenin ayrıcalıklı Hıristiyan kesimine mensup. Burada İngiliz edebiyatı okuyan Pinto, büyük aşkı Rohan Antao ile de o yıllarda tanışmış. Nişanlanmışlar ancak Milyoner gösterime girip de büyük olay yaratınca ve Dev'le Frieda arasında da bir aşk başlayınca, nişanı bozmuşlar. Daha önce reklamlarda ve bir gezi programında rol alan Freida, kendisini Milyoner'in oyuncu seçmelerinde keşfeden Danny Boyle'a çok şey borçlu. Ama Rohan'ın Boyle hakkında benzer hisler beslediğini zannetmiyoruz.

* 16 olunca al: Sinema tarihinde en çok Apocalypse Now'ı sevdiğini söyleyen Boyle'un Milyoner'inin müziklerinde A.R. Rahman imzası var.
Müziklerin bestelenmesi yaklaşık bir ay sürmüş; Oscar'lık bir performans için hiç fena değil. Peki Milyoner'deki 'Kim 500 Milyar İster?' yarışmasının büyük ödülü ne? 600 bin TL, yani filmi izlerken düşündüğünüzden daha az bir para aslında. Son olarak filmdeki çocuk oyuncular... Danny Boyle onlara para vermemiş ve 16 yaşına geldiklerinde kullanabilecekleri bir hesap açmış bunun yerine.

* Mad Men efekti: "Bu hafta Milyoner'den başka bir film daha göreyim," derseniz Sam Mendes'in Hayallerin Peşinde'sini tavsiye ederiz. Filmdeki karamsar hava, olayların geçtiği 1950'li yılların banliyö hayatından geliyor. Connecticut'ta geçen hikâye ABD'de yeniden keşfedilen yazar Richard Yates'in imzasını taşıyor. Filmin ABD'de gördüğü ilginin hatta çekilmesinin sebeplerinden başlıcası ise yine 1950'leri, o dönemi anlatan bir başka yapım, bir televizyon dizisi, yani Mad Men...



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın