kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Doğan Yayın'da 3 önemli gelişme

23.02.2009
1- PWC 'Satış 16 Kasım 2006'da yapıldı' diyor
DYH'nin, kontrolörlerin kestiği cezayla ilgili olarak savunması "Satış işlemi 2006'da değil 2007'de yapıldığı" şeklinde oldu. Bunun için Şirketin yüzde 25'ini sattıkları Alman Axel Springer'in 2 Ocak 2007 tarihli 375 milyon euroyu ödediği faturayı gösteren DYH'yi kendi uluslararası denetim firması doğrulamadı. Bu satışta danışmanlık yapan PricewaterhouseCoopers'ın (PWC) birleşme ve devralmalar raporunda Doğan TV'nin satışının 16 Kasım 2006'da yapıldığı görülüyor. Yine PWC'ye göre bu satış Türkiye'de kurumun danışmanlık yaptığı en büyük 20'nci işlem.

2- Maliye 914 milyonluk teminat talep etti
Maliye Gelirler Kontrolörleri, Doğan Yayın Holding'e (DHY) kestiği ve faiziyle 1 milyar TL'ye ulaşan vergi cezası için DYH'den 914 milyon TL'lik teminat mektubu istenmesini kararlaştırdı. Karar DYH'ye ulaştıktan sonra Holding borsaya bir açıklama yaptı. 'Vergi kaçakçılığından' kesilen 862 milyon TL cezada gözler yargı sürecine çevrilirken Maliye işi şansa bırakmadı. Doğan Yayın Holding'ten 914 milyon 820 bin 334 TL'lik teminat mektubu istedi. Bu konudaki tebligat DHY'ye ulaştırıldı. Vergi Usul Kanunu'na göre, ceza gerekçesi "vergi kaçakçılığı" olduğu için raporu düzenleyen kontrolörlerin talebi veya Halkalı Vergi Dairesi'nin Gruptan teminat istemesi veya ihtiyati haciz uygulama yetkisi bulunuyor. Cezanın, DHY'ye 17 Şubat'ta tebliğ edildiğini anımsatan Maliye yetkilileri, "Grubun karşı dava açmak için 20 Mart'a kadar süresi var. Dava, Vergi Mahkemesi'nde görülse bile ihtiyati haciz ya da teminat talep etme sürecini durdurmuyor. Sadece mahkeme sonucu belirleyici olabilir. Haciz sürecinin başlamaması için biz teminat talep ettik" dedi. DYH Başkan Yardımcısı Gedik, usul yönünden Maliye'nin böyle bir karar almasını beklediklerini ve kararı borsaya bildirdiklerini açıkladı. Gedik "Grubun bu teminatı fazlasıyla verme gücü var" diye konuştu.
HAZAL ATEŞ ANKARA

DYH'ye teminat için 15 gün süre verildi

DYH, Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü'nden bugün şirkete tebliğ edilen yazı ile vergi aslı ve vergi zıyaı cezası, özel usulsüzlük cezası ve gecikme faizi olmak üzere 914 milyon 820 bin TL tutarı için şirketten teminat gösterilmesinin talep edildiği ve bunun için 15 günlük süre verildiğini bildirdi. Holding'ten Borsaya gönderilen yazıda, Gelişmeler oldukça kamuya gerekli açıklama yapılacak" denildi.