kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Dışişleri:"PKK'nın tasfiyesi için tedbirleri bütünlük içinde değerlendiriyoruz"

Giriş Saati : 24.02.2009 16:35
Güncelleme : 24.02.2009 22:57
Yeni Haber
Dışişleri Bakanlığı, PKK'nın silahı bırakmasını amaçlayan, Kuzey Irak'taki Kürt Bölgesel Yönetiminin öncülüğündeki "Eve dönüş için uluslararası plan"ın bulunduğunu, bu planın Genelkurmay'ın yakın takibinde olduğu haberlerle ilgili olarak Türkiye'nin, PKK'nın tasfiyesi için gereken önlemlerin bütünlük içinde değerlendirildiğini bildirdi.

Bakanlık Sözcüsü Murat Özügergin, olağan haftalık basın bilgilendirme toplantısında "Eve dönüş için uluslararası plan" haberlerine dikkat çekilmesi üzerine, "PKK'nın tasfiyesi meselesi çerçevesinde ne tür tedbirlerin alınması gerektiğini, ilgili tüm kuruluşlarımızda bütünlük içinde değerlendiriyoruz" dedi. Özügergin şunları söyledi:

"PKK'nın tasfiyesi meselesi çerçevesinde ne tür tedbirlerin alınması gerektiğini, ilgili tüm kuruluşlarımızda bütünlük içinde değerlendiriyoruz ve bu değerlendirmelerimizi de gerek üçlü mekanizma çerçevesinde, gerek ikili temaslarımız çerçevesinde olsun, gerek Avrupa Birliği Komisyonu veya üye ülkeler nezdinde yaptığımız girişimler çerçevesinde olsun dile getiriyoruz. Alınması gereken tedbirlerin ne olduğunu muhataplarımıza iletiyoruz."

"ÜÇLÜ ALT KOMİTE ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜYOR"

Özügergin, başka bir sorunun karşısında Türkiye, Irak ile ABD tarafından üçlü bir mekanizmanın tesis edildiği, bunun ana amaçlarından birinin de terör örgütünün tasfiyesinin sağlamak olduğunu söyledi.

Üçlü mekanizmanın Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın da yer aldığı bir ana komitesinin olduğunu anlatan Özügergin, komitenin de, Genelkurmay temsilcileri, Bağdat'taki askeri ataşeliği ve Büyükelçilik yetkililerinin katıldığı bir alt komitesinin bulunduğunu anlattı.

Özügergin, ana komitenin üç ayda bir, alt komitenin ise ayda bir toplandığını, alt komitenin çalışmalarını sürekli olarak sürdürdüğünü de kaydetti.

Alt komitenin bir kolunun da Erbil'de faaliyet göstermesi için düzenlemelerin yapıldığını belirten Özügergin, bu düzenlemelerin ilişkin ayrıntılı bilgi veremeyeceğini de söyledi.

(ANKA)