kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Metrobüs Anadolu Yakası'na geçiyor

AA
Giriş Saati : 24.02.2009 16:49
Güncelleme : 24.02.2009 22:57
Yeni Haber
Metrobüsün Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme hattı, 2 Mart Pazartesi günü açılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Avcılar-Zincirkuyu metrobüs hattından sonra Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme hattı da hizmete giriyor. 150 günde inşa edilen metrobüs yolu, Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme arasını 24 dakikaya indiriyor. 11,2 kilometre olan Boğaziçi Köprüsü geçişinde normal trafik içinde seyredecek olan metrobüs, köprüyü de ortalama 7 dakika içinde geçecek.

Metrobüs, Zincirlikuyu'dan köprü girişine geldiğinde normal trafiğe katılırken, Anadolu Yakası'ndaki köprü çıkışında ise yeni inşa edilen alt tünelden geçerek yolun ortasındaki özel yola girecek.

Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme hattında 8 istasyon olacak. Zincirlikuyu-Boğaz Köprüsü- Burhaniye Mahallesi-Altunizade-Acıbadem-Uzunçayır- Hasanpaşa -Söğütlüçeşme. Vatandaşlar Söğütlüçeşme'den banliyö trenine, Hasanpaşa istasyonundan ise Salı Pazarına ulaşabilecekler. Yeni hatta günde ortalama 300 bin yolcu taşınması hedefleniyor. Deneme seferlerinden sonra İETT boğaz geçişlerinde yeni düzenleme yapacak.

Metrobüs İstanbul ulaşımında Avrupa ve Anadolu yakasını birbirine bağladığı gibi Anadolu yakasında kilit noktalara aktarma imkanı da sağlayacak. Metrobüs daha önce Avcılar-Topkapı, daha sonra ise Topkapı-Zincirlikuyu hattında hizmet vermeye başladı.