kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Otel yangınında can pazarı

AA
Giriş Saati : 23.02.2009 16:10
Güncelleme : 23.02.2009 21:21
Yeni Haber
Antalya'da Rus Okulu öğrencilerinin kaldığı 3 yıldızlı otelde çıkan yangında büyük panik yaşandı. Olayda sevgilisiyle aynı odada kalan Belarus uyruklu kız öğrenci 5. kattan aşağı atlayınca öldü. Çok sayıda öğrenci dumandan zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

TEK TEK ÖĞRENCİLERİ UYANDIRDILAR

Olay önceki gece saat 01.00 sıralarında Çağlayan Mahallesi 2050 Sokak üzerinde bulunan 100 yataklı, 3 yıldızlı Moonlight Otel'de meydana geldi.
Antalya'da Rus Okulu'nda eğitim gören 61 öğrenci ve 2 öğretmenin sürekli kaldığı otelin teras katında başlayan yangın kısa sürede tüm çatı katını sardı.

Çatı katındaki ahşap bölmelerden birinde, şömineden sıçrayan kıvılcımlar nedeniyle çıktığı öne sürülen yangın kısa sürede büyüdü. Yangın sırasında otelin 5. katında şömineli odada bulunan otel işletmecisi 39 yaşındaki Halil Doğan kız arkadaşı olduğu iddia edilen ve kendisiyle aynı odada kalan lise son sınıf öğrencisi Katsiaryna Padrez'i (21) uyarıp hemen otel içinde yangın söndürme tüpü aramaya gitti. Daha sonra diğer katlarda uyuyan öğrenciler tek tek uyandırılıp, tahliye edildi.

GENÇ KIZ 5. KATTAN ATLADI

Alevlerin artması ile birlikte en üst katta tek başına kalan Belarus uyruklu 21 yaşındaki Katsiaryna Padrez isimli öğrenci büyük panik yaşadı. Dumanların ve alevlerin etrafını sarmasıyla birlikte çaresiz kalan genç kız, çareyi 5'inci kattan atlamakta buldu. Kafa travması geçiren ve ağır yaralanan Pedrez daha sonra olay yerine çağrılan ambulans ile Özel Medical Park Hastanesi'ne kaldırıldı.

KIZ ARKADAŞININ ÖLDÜĞÜNDEN HABERSİZ

Bu sırada olay yerine gelen itfaiye ekipleri ise yangına hemen müdahale etti. 8 itfaiye aracıyla çok sayıda itfaiye erinin söndürmeye çalıştığı yangın yaklaşık 1 saat sürdü. Otel görevlileri tarafından dışarıya çıkarılan Ukrayna, Katar, Özbekistan ve Rus uyruklu öğrencilerle 2 öğretmen, polisler tarafından çevredeki diğer otellere yerleştirildi. İtfaiye ekiplerinin yoğun çalışması sonucu söndürülen yangının ardından otel işletmecisi Hasan Doğan gözaltına alındı. Doğan, kız arkadaşının öldüğünden habersiz verdiği ifadesinde, "Katsiaryna Padrez, benim kız arkadaşımdı. Şömine başında 15 dakika kadar oturduk. Sonra şömineyi söndürüp yatak odasına geçtik. İçeriye yanık kokusu geldiğini fark ettim. Baktığımda şöminenin arka tarafı yanıyordu. Kız arkadaşıma '310 nolu odaya git' dedim. O sırada yangın büyümeye başladı. Yangın söndürme tüpü bulurum diye otel koridorunda gezindim. Ancak bulamadım. Kız arkadaşımın bağırma seslerini duydum. Ben de ona karşı bağırdım ancak kızın sesini duyamayınca aşağıya indim" dedi. Yangın sırasında dumandan rahatsızlandığı belirlenen Kazakistan uyruklu Assel Nurova da (19) Medikal Park Antalya Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından taburcu edildi.