kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELVAN DEMİRKAN

Oscar'da 'Slumdog Millionaire' heyecanı...

Pazar akşamı 81. Oscar Ödülleri sahiplerini bulacak. Bu yıl sunuculuk görevi Hugh Jackman'a verilmiş. 'Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi' 13 dalda Oscar'a aday... Film, oyuncuları ve konusu itibarı ile çok ilgi çekti ama bence ödülleri daha küçük kategorilerde toplayacak. En iyi film ödülü bu yıl hiç tartışmasız 'Slumdog Millionaire'e gidecek. Tanınmamış oyuncuları ile sinemalarda gösterilmeden direkt DVD'ye gitme tehlikesi yaşamış olan bu film, Hindistan'ın varoş mahallelerinde yaşayan çocukların trajedisini anlatıyor ve izleyen herkesin hayatına bir yerden dokunuyor. Para yerine insanlığa verilen değer bu kadar güzel anlatılır. Amerika'da yaşadığım için gecenin önemli filmlerini izleyebildim. İşte bana göre kazanacaklar ve kazanması gerekenler...

PENELOPE ÇOK İYİYDİ
* En iyi yardımcı kadın oyuncu adayları:
Amy Adams (Doubt), Viola Davis (Doubt), Penelope Cruz (Vicky Cristina Barcelona), Taraji P. Henson (The Curious Case of Benjamin Button), Marisa Tomei (The Wrestler).
Bu biraz zor bir kategori. Meryl Streep ve Philip Seymour Hoffman'ın başrolleri paylaştığı 'Doubt' filminde bütün oyuncular çok iyiydi. Bu filmde yardımcı kadın ödüllerine aday iki oyuncu, Amy Adams ve Viola Davis oyları paylaşacak ve bu da Penelope Cruz'un işine yarayacak. Penelope Cruz bence kendi dili olan İspanyolca'yı konuştuğu rollerde, İngilizce konuştuğu rollerinden çok daha başarılı. 'Barcelona'ya kadar beni hiçbir filminde etkileyememişti. 'Barcelona'daki performansı, filmin başarısında önemli rol oynadı. Marisa Tomei de 'Wrestler' filminde çok iyi ama önceden bir Oscar'ı var.
* Kim kazanacak: Penelope Cruz. Kazanması gereken: Viola Davis.

* En iyi kadın oyuncu adayları: Anne Hathaway (Rachel Getting Married), Angelina Jolie (Changeling), Melissa Leo (Frozen River), Meryl Streep (Doubt), Kate Winslet (The Reader). Kate Winslet daha 35 yaşına gelmeden 5 kez Oscar'a aday olmuş. Bu yıl, Leonardo DiCaprio ile oynadığı 'Revolutionary Road' ve 'Reader'daki rolleri ile ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu tekrar kanıtladı. Bu yıl onun yılı...
* Kim kazanacak: Kate Winslet. Kazanması gereken: Kate Winslet.

* En iyi yardımcı erkek oyuncu adayları: Josh Brolin (Milk), Robert Downey Jr. (Tropic Thunder), Philip Seymour Hoffman (Doubt), Heath Ledger (The Dark Knight), Michael Shannon (Revolutionary Road).
Heath Ledger, 'The Dark Night'da Joker rolünde çok karanlık ve aklını oynatmış bir karakteri canlandırıyordu. Ölmeden önce yaptığı röportajlarda çekimler süresince filmdeki rolünden ruh halinin kötü etkilendiğini, kendini depresif hissettiğini ve ilaç kullanmaya başladığını söylemişti. Aktör bu açıklamalarından bir süre sonra aldığı hapların etkisi ile uykusunda hayata veda etti. Filmde o kadar büyük bir rolü olmasa da, bu kategoride bir insanlık, vefa borcu faktörü söz konusu. Michael Shannon da 'Revolutionary Road'da çok iyiydi.
* Kim kazanacak: Heath Ledger. Kazanması gereken: Heath Ledger.

* En iyi erkek oyuncu adayı: Richard Jenkins (The Visitor), Frank Langella (Frost/Nixon), Sean Penn (Milk), Brad Pitt (The Curious Case of Benjamin Button), Mickey Rourke (The Wrestler).
Bu kategoride Sean Penn ve Mickey Rourke aynı derecede ödülü hak ediyorlar. Rourke, Kim Bassinger ile başrolü paylaştığı '9.5 Hafta' filminden sonra alkol ve uyuşturucu tuzağına düşmüş ve kariyerini mahvetmişti. İşin duygusal yönü, 'Wrestler' filminde canlandırdığı karakterin yaşadığı drama, kendi hayatındakine çok paralel. Onun için karakterin duygularını çok gerçekçi ortaya çıkarmış. Bu yılkı Oscar'da duygusal favori olduğu kesin. Sean Penn, hangi filmde olursa olsun bence hep en iyi oyuncu.

SÜRPRİZ OLMAZSA...
* Kim kazanacak:
Sean Penn. Kazanması gereken: Mickey Rourke.

* En iyi film adayları: The Curious Case of Benjamin Button, Frost/Nixon, Milk, The Reader, Slumdog Millionaire.
Benjamin Button veya Milk filmleri son anda sürpriz yapmazsa Slumdog Millionare'in kazanacağı kesin.
* Kim kazanacak: Slumdog Millionaire. Kazanması gereken: Slumdog Millionaire.

* En iyi yönetmen adayı: Danny Boyle (Slumdog Millionaire), Stephen Daldry (The Reader), David Fincher (The Curious Case of Benjamin Button), Ron Howard (Frost/Nixon), Gus Van Sant (Milk).
* Kim kazanacak: Danny Boyle. Kazanması gereken: Danny Boyle.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın