kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Göçük altındaki işçilere 75 saattir ulaşılamıyor

Giriş Saati : 15.02.2009 15:07
Güncelleme : 15.02.2009 17:58
Yeni Haber
Antalya-Burdur karayolunun 35. kilometresi Çubukbeli mevkiindeki bir taş ocağında meydana gelen göçüğün üzerinden 75 saat geçmesine rağmen kayaların altında kalan 2 iş makinesi ve operatörlerine ulaşılamadı. ..
Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, iş makinelerinin muhtemel yerlerini metal dedektörlerle tespit ettiklerini, bu doğrultuda çalışmalara yoğunluk verdiklerini söyledi.

Perşembe günü saat 11 sıralarında Dağıstan adlı şirkette meydana gelen göçük nedeniyle kayaların altında kalan işçilere ulaşma çabalarında 4. güne girildi. 7 iş makinesinin kayaları kamyonlara yüklediği çalışmalar, gün içinde aralıksız sürüyor. Ancak havanın kararması ile birlikte ara veriliyor. Göçük altında kalanların yakınları ise soğuk havaya rağmen çalışmaları yakından izliyor.

Cuma gününden beri oluşturulan kriz masasında görev alarak çalışmaları sürekli takip eden Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, uzmanlara göre göçük alanında 700 bin ile 1 milyon ton arasında kaya kütlesi bulunduğunu bildirdi.

Antalya'da tüm yatırımcı kuruluşlarından ve il özel idaresinden iş makinesi takviyesi yapıldığını ifade eden Seman, ancak yine de kayıpların izine rastlanmadığını belirtti.

Yoğun çalışmalara rağmen işçilere ne zaman ulaşılacağını tahmin etmemin mümkün olmadığını kaydeden Seyman, "Takdir edersiniz ki özveriyle çalışan görevlilerimizin de can güvenliğini düşünmek zorundayız. Kayıplara ulaşmak isterken yeni kayıplar vermemek gibi bir sorumluluğumuz var. Bunları dikkate alarak adeta iğneyle kuyu kazıyoruz. Gece karanlığında çalışmak büyük bir risk olduğu için arama kurtarma çalışmalarına ara veriyoruz. Çünkü çatlakları gözlemleyemiyoruz. Kayıplara ulaşmak için Antalya valiliği olarak devletin tüm imkanlarını bölgeye sevk ettik. Bize şans dileyin." şeklinde konuştu.

Bu arada Seyman iş makinelerinin muhtemel yerlerini metal dedektörlerle tespit ettiklerini bu doğrultuda çalışmalara yoğunluk verdiklerini aktardı.

Vali Yardımcısı'nın açıklamasını takip eden göçük altındaki işçilerden Sami Demirtaş'ın kayınpederi Rahmiz Ay, şu şekilde tepki verdi: "Doğru konuşuyorsunuz, diyecek lafımız yok ama perşembe bu olay oldu ama cuma günü biraz çalışaydınız belki sağ çıkarlardı. Allah'tan umut kesilmez."

Acılı babayı ikna etmeye çalışan Seyman ise, "Bir göçüğün ardından buraya devletin diğer görevlilerini sokmak kolay ve ezber işi değildir. Size göre geç, acınız var, sizi anlıyorum. Ama biz durumu netleştirdiğimiz andan itibaren bütün gücümüzle çalışmaya başladık, sürdürüyoruz. Acınız büyük ama bizi de anlayın." diye konuştu.

CİHAN