kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Anavatan'ın başkan adayı Ahmet Özal

Giriş Saati : 14.02.2009 17:25
Güncelleme : 14.02.2009 18:38
Yeni Haber
Anavatan Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Özal oldu.

Annesi Semra Özal ile birlikte basın mensuplarının karşısına geçen Ahmet Özal, babasının dönemindeki ANAP'ın yerel seçimlerde yaşadığı oy kabını AK Parti'nin bu seçimlerde yaşayacağını öne sürdü. Ahmet Özal, adaylığını açıklamadan önce Turgut Özal'ın anıt mezarını ziyaret etti.

Anavatan İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen aday tanıtım toplantısına; Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, Ahmet Özal, Semra Özal, ilçe belediye başkan adayları ile birlikte çok sayıda partili katıldı.

Törende konuşan Salih Uzun, Türkiye'nin Anavatan zihniyetine ihtiyacının olduğunu söyledi. Uzun, "Bu dönemde Anavatanlı olmak zordur. İkinci kuşak Anavatanlılar olarak hiçbir zorluktan yılmamak üzere büyük bir azimle tekrar yola çıktık. Tekrar yola çıktık, çünkü; inanıyoruz ki Türkiye'nin Anavatan'a ihtiyacı var, Anavatan zihniyetine ihtiyacı var. Anavatan'ın birleştirici, uzlaştırıcı, ayırmayan, bölmeyen anlayışına bugün Türkiye'nin her zaman olduğundan çok daha fazla ihtiyacı var." şeklinde konuştu.

AK Parti ve CHP'yi eleştiren Uzun, konuşmasını şöyle sürdürdü; "İstanbul, AKP ve CHP seçeneksizliğine mahkum bırakılmak isteniyor. Hem AKP'nin hem CHP'nin İstanbul adayları projeler üzerinden tartışmıyorlar, projeler üzerinden yarışmıyorlar, bir birlerinin kirli çamaşırları üzerinden yarışıyorlar. Adeta diyorlar ki 'biz ikimiz de kirliyiz' Ama vatandaşı daha az kirli olanı seçmeye zorluyorlar. Biz bu seçimde diyoruz ki; Türkiye AKP-CHP cenderesine mahkum değildir. Üçüncü ve en iyi yol Anavatan'dır."

Salih Uzun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na da Ahmet Özal'ın, "Bu seçimlerde 39 ilçemizin başkan adaylarından oluşan amiral gemisi Ahmet Özal'dır." sözleriyle aday gösterdi. Uzun, toplantıya katılan Semra Özal'a da teşekkür etti.

Salih Uzun'dan sonra söz alan Ahmet Özal da, önce hükümetin ekonomi politikasını eleştirdi. IMF anlaşması konusunda çelişkili ifadelerin hükümet tarafından sarf edildiğini söyleyen Özal, "Önümüzdeki genel seçimlerde Anavatan Partisi olmaz ise Türkiye'nin hali bugünkünden çok daha kötü olacaktır. İşsizlik rakamları ortada. Başbakan ile Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı'nın IMF ile olan ilişkilerdeki çelişkili sözler malum. 'IMF ile anlaşma yok' diyorlar 29 Mart'ı bekliyorlar. 29 Mart'ta yapılacak IMF ile anlaşmanın ardından gelecek vergi ve zamları hayal bile edemiyorum." diye konuştu.

AK Parti'nin 29 Mart'taki yerel seçimlerde bir uyarı alacağını öne süren Özal, sözlerini şöyle sürdürdü; "Anavatan Partisi, 1989 yılında tek başına iktidar iken yüzde 21.75'e düştü yerel seçimlerde. Bütün Türkiye'yi kaybettik belediyelerde. Aynı şey bu seçimlerde AK Parti'nin başına gelecektir. Bizim milletimizin bir sabrı vardır. Ama sabrının sonunda gerekli cevabı verecektir. Bu seçimlerde AK Parti, tüm Türkiye'de bir ikaz alacaktır."

İstanbul'da 10 gün içerisinde yapacakları çalışmalar sonucunda iddialı parti konumuna geleceklerini söyleyen Özal, "Benim iddiam şudur; İstanbul'da şu andan itibaren 10 gün sonra ilk iki parti arasında olacağız. Bizim halkımızı uyarma mecburiyetimiz var. Gerekli ikazları yaparız, halkımız anlar ve ona göre kararını verir. 1999 yılında milletvekilliği yaptım, orayı gördüm. Rahmetli babamın sayesinde Başbakanlık köşkünü de Cumhurbaşkanlığı köşkünü de gördüm. Görebileceğim çok fazla bir makam yok. Ama bizim halkımıza bir takım konuları anlatmakla ilgili sorumluluğumuz var, ben onun için aday oldum." şeklinde konuştu.

(CİHAN)