kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Ahmet Aksoy

Cam kavanoz önemli

06.02.2009
Çorbalar: Dört porsiyonluk 13 çeşit, tek kişilik de altı çeşit çorba var. Dört kişilikler konsantre olduğu için bire bir suyla karıştırıp ısıtarak içebiliyorsunuz: Sebzeli brokoli, gulaş (Macar çorbası), işkembe, toyga, işkembe, kremalı mantar, şehriyeli tavuk, Begova çorbası (Ünlü bir Boşnak çorbası), Sultan çorbası (Ünlü bir Osmanlı çorbası), kelle paça, ezogelin, erişteli yeşil mercimek, kremalı bahçıvan ve kremalı domates çorbası. Bu çorbaların açıldıktan sonra 24 saat içinde tüketilmesi öneriliyor.

Soslar: Kırmızı et sosu, balık sosu ve ballı hardallı beyaz et sosu var. Bunları ister eti pişirdikten sonra üzerine sürüp, isterseniz de pişirmeden önce sürüp pişirerek yiyebilirsiniz. Makarna sosu olarak da kıymalı bolonez, domatesli fesleğen ve kremalı mantarlı sos var. Bunları da su ilave edip ısıttıktan sonra direkt makarnanın üzerine döküyorsunuz.

Et suları:
Dana et suyu ve tavuk suyu var ve onlar da sıvı. Bunları eritmek zorunda olmadığınız için, örneğin tadını beğenmediğiniz pişmiş bir pilavın üzerine de ilave edebilirsiniz.

Tatlı: Meyveli saray tatlısı, karamelli saray tatlısı ve saray aşuresi olmak üzere üç çeşit tatlı var.