kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

ABD'de cankurtaran olarak görev yaptım

08.02.2009
Mimar Sinan Üniversitesi mezunu olan Dolunay Obruk 29 yaşında ve Ankara doğumlu... Maceranın sadece fiziksel aktiviteden ibaret olmadığını, bir yaşam felsefesi olduğunu söyleyen Obruk, deneyimlerin kişiyi beslediğini ve hayattaki adımlarını gitgide güçlendirdiğini düşünüyor.

* Sizi bu maceraya çeken ne oldu?
Birbirini hiç tanımayan insanların, farklı kültürler, diller ve beklentilere rağmen birbirlerine güvenmesi ve yola çıkması... Bundan önce gerek gezi, gerek mesleki amaçlı, on ülkeyi tanıma imkanım oldu. Ben her şartta hayatta kalmaya ve her soruna en uygun çözümü bulmaya çalışırım.

KENDİ KENDİMİN CASUSU OLDUM

* Yarışmaya nasıl hazırlandınız?
Yarışmaya seçilmem ve yola çıkışımız bir hafta içinde oldu. 'Maceraya Takıl'ı reality şov kıvamında, bir programın yakından incelenmesi gibi düşündüm. Kendi kendimin casusu oldum. Her noktayı izledim.

* Maceracı bir ruhunuz mu var?
Okul yıllarımda dağcılık, kaya tırmanışı, sualtı ragbisi, monopalet gibi su sporları yaptım. ABD'de cankurtaran olarak çalıştım. Dünya Ralli Şampiyonası ve Formula 1 yarışlarında lisanslı hakemlik yaptım. Yeterince maceraperestim yani.

* Sizce macera nasıl bir şey?
Macera sadece fiziksel aktiviteden ibaret değil. Yaşam felsefesi. Deneyimlerin kişiyi beslediğini ve hayattaki adımlarını giderek güçlendirdiğini düşünüyorum. Benim maceram da doğduğum anda başladı.

* Sporla aranız nasıl?
1994'te başlamış olduğum aletli dalış sporunun son 7 yıldır eğitmenliği yapıyorum.