kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

Fatih Müzikali

2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti organizasyonu için sanatçılar seferber oldu. Bu vesileyle, Fatih Müzikali'ni hazırlayan Taner Demiralp ile konuştum. Anlattıkları karşısında heyecanlandım. "Fatih, yaptıklarıyla dünya tarihini değiştiren, barışçı, hoşgörülü, adaletli devlet adamlığıyla herkesi kucaklamayı bilen gerçek bir dünya kahramanıdır. Adında, İstanbul olan uluslararası bir organizasyonda, Fatih Sultan Mehmet'i anmamak ve vurgulamamak tarihi bir hata olur" şeklindeki sözlerine de, doğrusu hak verdim.
Taner Demiralp, çok sayıda başarıya imza atmış, Türkiye'nin yüz akı değerli bir sanatçı. Sultan's of the Dance ve Anadolu Ateşi dans gösterisinin, müziklerine, hem besteci, hem aranjör olarak katkı sağladı. Tsunami felâketzedeleri yararına Unicef tarafından hazırlanan "We are the world" isimli albümde, Türkiye'yi temsil eden yegâne sanatçı oldu.
Fatih Müzikali'nde, Fatih'in hocası Akşemsettin'i Müşfik Kenter canlandırıyor. Zaten olaylar, Kenter'in anlatımı eşliğinde sergileniyor. Demiralp, müzik kadar, kostüm ve dekor konusunda da iddialı. Kolay değil, Sultan Mehmet'in doğumundan, İstanbul'u fethettiği döneme kadar, koca bir tarih, seyirciye sunuluyor. Taslaklardan gördüğüm kadarıyla, hepimizin övüneceği bir eser söz konusu.
Fatih Müzikali, İstanbul 2010'a çok yakışacak diye düşündüm. Demiralp'e başarılar diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın