kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kapatma delili vaat oldu

Ersan ATAR
06.02.2009
Yalçınkaya'nın iddianamesinde, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu'nun ildeki kurslarda Kuran dağıtması 142 numaralı delildi..
CHP'nin, "Kuran kursu" açılımı, AK Parti iddianamesinde "kapatma delili" olarak gösterilmişti. CHP'li Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen'in "her mahallesine Kuran kursu" vaadinde bulunduğu Kocaeli bir süre önce bu nedenle yargının gündemine geldi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, AK Parti hakkında kapatma istemiyle açtığı davanın iddianamesinde, AK Parti'nin yeniden aday gösterdiği İbrahim Karaosmanoğlu'nun ildeki kurslarda Kur'an dağıtmasını kapatma delili olarak göstermişti. 142 numaralı delilde şöyle denilmişti: "AKP'li Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun, 2006 tarihinde üzerinde kartviziti ve AK Parti logosu bulunan 5 bin adet Kuran- ı Kerim'i Büyükşehir amblemini taşıyan çantalar içerisinde belediye personeli aracılığıyla kentte dağıttırdığı tespit edilmiştir."

CHP'DE TEPKİ VAR
* Nur Serter:
Bunu yeni bir açılım falan gibi değerlendirmek doğru değil.
* Kemal Anadol: Kaçak Kuran kurslarına, Devletin denetimi dışında kaçak eğitim ve kurslara hep karşı çıktık ve çıkmaya devam ediyoruz.
* Hakkı Süha Okay: Belediyeler Kuran kursu eğitimi veremezler.
* Haluk Koç: CHP'nin temel ilkeleriyle bağdaşmayan bazı girişimlerde sıkıntı var. Mektup yazacağım.
* Necla Arat: Görüşlerim biliniyor. Zamanı gelince bu konuda da uzunca konuşurum.