kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

Kılıçdaroğlu'nu ağırladık

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetemizi ziyarete geldi. İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin de yanındaydı. İstanbullulara şeffaf yönetimin yanı sıra, en büyük vaadi, 5 yılda 80 kilometrelik metronun tamamlanması.
Kılıçdaroğlu, 23 belediye iktisadi teşebbüsünün kâr ve zarar hesaplarının halka açılmamasından şikâyetçi. Kimisi iflâs etmiş; mesela Boğaziçi Peyzaj, 35 milyon liralık sermayesinin % 54'ünü kaybetmiş . İstanbul Sağlık'ın, 11.5 milyon sermayesi varmış; zararı 6 milyon 642 bin lira. Kimisi ise, mesela İspark, muazzam kâr sağlıyor. Rakamların kamu denetimine açılmasını talep ediyor Kılıçdaroğlu. "Belediyenin 23 şirketinin kârı ve zararı bilinmeli; bu kârın nereye harcandığı da açıklanmalı" diyor. Kılıçdaroğlu'nun sloganı "İstanbul'da yaşamak ayrıcalıktır." İstanbulluluk ruhunu herkese aşılamayı düşünüyor.
İşi çok zor CHP adayının. Kadir Topbaş ile görüşünce, elimize kitaplar dolusu ve fotoğraflarla belgelenmiş icraat ve rakamlar veriliyor. Kılıçdaroğlu'nun bize sunduğu ise, yığınla vaat... CHP'nin çarşaf açılımına ayak uydurup, İsmail Ağa cemaatiyle kucaklaşsa dahi, Topbaş ile aradaki mesafeyi kapatması kolay görünmüyor. İstanbul, hâlâ, " AK Parti'nin kalesi " olma vasfını koruyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın