kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

AK Parti'de bir solcu

Sinan Genim, AK Parti'nin Kadıköy başkan adayı; yüksek mimar. Hem tarihimize, tarihimizin değerli eserlerine, hem de çevreye duyarlı biri.
Niçin siyaset? Daha önce, Vehbi Koç'un rahmetli kızı Sevgi Gönül ile, Beşiktaş Belediye Meclisi üyeliği görevinde bulunmuş. Belediye Başkanlığı'na siyaset değil, hizmet yeri olarak bakıyor. 2008'in Aralık ayında Habertürk'te, İlber Ortaylı ile birlikte katıldığı programın ertesi günü, Kadir Topbaş kendisini arıyor, Kadıköy'e aday olmasını teklif ediyor. Uzun uzun Tayyip Erdoğan'la da görüştükten sonra kararını veriyor. Sinan Genim, "Türkiye seçkinlerinin, şehirlilerin, halka tepeden bakan buyurgan üslûbunu" eleştiriyor. "Şehirli kitlenin, varoşta yaşayan insanların kültürel olarak dönüşmesine yardım etmesi lâzım" diyor. "Kadıköy'ün entelektüel halkı, bu zihniyet değişikliğinde öncü rol oynamalı" diye sürdürüyor sözlerini.
Sinan Genim'in Çengelköy'de çok şık döşenmiş bir yazıhanesi var. Klasik ile moderni bağdaştırmış. Siyasette de, "çevre" ile "merkezi" barıştırmak istiyor. Zaten sol kökenli biri olmasına rağmen, AK Parti'ye girmesi de, uzlaştırma yolunda bir adım olarak telâkki edilebilir. Sormasam, solculuğunu filân söyleyecek değildi. Fakat duvarında, ressam Nurullah Berk'in bir tablosunu gördüm. Malûm, Nâzım Hikmet, Nurullah Berk'in eşi Münevver Hanım'a âşık oldu; birlikte yaşadılar ve Mehmet isimli bir çocukları doğdu. Renan ise, Münevver Hanım'ın Nurullah Berk'ten olan kızının adıydı. İşte Sinan Genim, Renan Hanım ile evli.
Kazanırsa Kadıköy'e hizmet edecektir. Ama kazanmasa dahi, farklı kesimleri birbiriyle uzlaştırma adına AK Parti'ye girmesi, her halükârda gri noktalarda buluşmamıza katkı sağlayacaktır.
Sinan Genim'in yazıhanesinde, kayınpederi Nurullah Berk'in bir tablosu asılı duruyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın