kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
ŞELALE KADAK

Pahalı projeler 2010'a kayıyor

Krizden başka bir şey konuşmadığımız şu günlerde, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ile 10 gün sonra bitecek olan Dali Sergisi'nin sonuçlarını konuşmak üzere buluştuk.
Sabancı Müzesi'ndeki en iddialı sergilerden biri olan Dali Sergisi Akbank'ın desteğiyle gerçekleşmişti. Üstelik tam da krizin patlak vermesinden hemen önce kapılarını açmıştı.
Bizim merak ettiğimiz Akbank gibi büyük kuruluşların bundan sonra böylesi büyük kültür sanat projelerine destek vermeye devam edip etmeyeceğiydi. Ne de olsa bu krizde herkes çok dikkatli olmaya çalışıyordu.

Moralleri bozmayalım
Gördüm ki Suzan Sabancı Dinçer, olaylara kısa vadeli bakmamayı benimsemiş. 'Bu krizin ne zaman biteceğini söylemek yanıltıcı oluyor' diyor ve ekliyor:
"Bugün Bernanke bile tam ne olacağını kestiremiyor. Moralleri bozmayalım. Bizim de arzumuz ekonominin bir an önce toparlanması. Ama bu kriz Türkiye odaklı değil; büyük oyuncuların krizi. Topluma ne gereğinden fazla umut, ne de umutsuzluk vermemeli. Bu kriz Türkiye'nin değil, büyük oyuncuların krizi. Ülke olarak el ele vereceğimiz, ayağımızı yorganımıza göre uzatacağımız gün."
Özetle 2009'da Akbank daha bir seçicici olacak. Belki bazı kültür sanat projeleri ertelenebilir. Pahalı projeler konusunda temkinli olacak. Ama projelere uzun vadeli bakmayı tercih eden Suzan Sabancı Dinçer'den yine iddialı bir çıkış bekleyebiliriz.

Büyük projelerin yılı
Sabancı Müzesi'nin Dali'nin arkasından sunacağı proje herkesin merakı. Ne de olsa iddia giderek büyüyor. Sabancı Müzesi Müdürü Nazan Ölçer de yükselen beklentiye karşılık vermek için büyük bir çaba gösteriyor. Ama tabii o da krizin farkında. Sponsor şirketlere giderken temkinli. Ölçer, "Nefes almak lazım. 2009'da müze olarak elimizdeki mevcut koleksiyonla idare edeceğiz" diyor.
2009 belki büyük projelerin yılı değil. Ama herkes 2010 yılında bomba gibi bir sergi beklentisinde. Müze müdürü Ölçer de bunun farkında. Her ne kadar İstanbul'u dünyaya tanıtacak ama sakız gibi çiğnenmiş bir proje olmayacağını söylese de hayalini kurduğu 2010 projesinden ser verip sır vermiyor. Ne de olsa proje her ne ise onu önce Suzan Sabancı Dinçer ile konuşmak istiyor.