kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Gökhan Taşkın, yaptığı eylemlerle gündeme gelmekten memnun ama "Keşke işimi 'ciddi' yaparken birileri beni fark etseydi" diyor.

Ekranların en muhalif en eylemci spikeri

DENİZ AYYILDIZ - GÜNAYDIN
24.01.2009
Canlı yayında türban takan, Papa'ya 'Müslüman ol' çağrısı yapan, Gazze saldırısını kınamak için poşu bile bağlayan 'ekran eylemcisi' spiker Gökhan Taşkın: Ekran maymunu değilim. Mesaj vermek istiyorum..
Gökhan Taşkın tam bir 'ekran eylemcisi' çünkü ekranların en muhalif spikeri. İşte canlı yayındaki eylemleri: Türban haberlerini protesto etmek için canlı yayında türban taktı. Papa'yı, İstanbul ziyareti sırasında Müslüman olmaya çağırdı. İsrail'in Gazze'de yaptığı saldırıyı kınamak için Filistin poşusu bağladı. Taşkın'a 'habercilerin kralı' diyen de var, 'Küçük Reha Muhtar' diyen de... Ama Taşkın hepsine gülüp geçiyor. Çünkü onun takıldığı konu bambaşka... Flash TV'de hafta içi her gün 'Gece Hattı'nı sunan Taşkın, "Eylemlerim sürecek" diyor.

* 15 yıldır habercilik yaptığınızı öğrendik. Çok genç görünüyorsunuz, yoksa ilkokulda falan mı başladınız haberciliğe?
(Gülüyor) Gazeteci bir aileden geliyorum. 1975 doğumluyum. Kendimi bildim bileli haberciyim. Babam bu işe girmeme çok karşıydı. Ekonometri okuyordum, "Bitir, bankacı ol" diyordu. Ama mayamızda yok işte!

REJİ AYAKKABI FIRLATTI
* Geçen yılki türban eyleminiz çok konuşuldu. Bu protestonun amacı neydi?
Türban karşıtı sandılar beni ya da türban yandaşı. Oysa ben sadece bu meselenin tartışılıyor olmasından rahatsızdım. 15 yıldır, sürekli türbanla ilgili aynı haberleri yapıyorum. Bu protesto, bir bağlama şekliyle aşılabilecek problemin, yıllardır aşılamamasına verdiğim tepki. Aslında spontane gelişti. Yayına çıkmadan birkaç dakika önce aklıma geldi. Ve bir eşarp ödünç alıp yayına çıkarken taktım.

* Son yaptığınız 'Filistin poşusu' eylemi de mi aniden aklınıza geldi?
Evet, o da spontane gelişti. Bir arkadaşım ziyarete gelmişti, boynunda Filistin poşusu vardı. Yayına girerken, 'Ver şu atkıyı ben takacağım' dedim.

* Bir de ayakkabı fırlatma olayı olmuş, o nedir?
(Kahkahalar) O da Bush'a fırlatılan ayakkabıya bir gönderme... Rejideki arkadaşlar, "Bu kadar hızlı yayın temposu olmaz, artık yeter" diyerek beni protesto etmek amacıyla fırlattılar. Bunun çok fazla dile gelmesini istemedim, çünkü hedefteki bendim.

* Türban olayıyla gündeme geldiniz. Haberciyken haber olmak nasıl bir duygu?
Ben de bunu anlamıyorum zaten. Ben bu işe çok küçük yaşta başladım. Ve en doğru şekilde de yaptığıma inanıyorum. Etliye sütlüye bulaşmadım, magazine bulaşmadım, kimseye çamur atmadım. Ama böyle olunca kimse sizi fark etmiyor. 'Türban takma' eylemimden sonra, 'Biz bu işi böyle yaparken niye hiç görülmedik' diye ciddi ciddi düşünmeye başladım. Eğer medyatik bir adam olmak istiyorsanız, demek ki işi doğru yapmak çok da doğru bir tavır değil.

* Demek ki fark edilmek için yapıyorsunuz tüm bunları...
Ben bunları bir mesaj vermek adına yaptım. Ekran maymunluğu yapmadım! Bu şekilde gündeme gelmek de hoşuma gitti. Aşk yok, meşk yok, rezillik yok, gece hayatı yok... Ama keşke işi 'ciddi' yaparken birileri de bunu fark etseydi...

BENİM GİBİ ARIZASI YOK

* Sizin için 'habercilerin kralı' diyenler de var. Soyadı gibi 'Taşkın' deyip abartılı bulanlar da...
Ben bütün gün haber merkezinde çalışıyorum. Haberleri öğreniyorum. Ve şunu da özellikle vurgulamak istiyorum; benim promter'ım (üzerinden yazıların aktığı cihaz) yok.

* Sizden başka promter kullanmayan spiker var mı acaba?
Bilmiyorum... Ama benim gibi arızasına, piyasada henüz rastlamadım.
Haberin fotoğrafları