kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sağlıklı yemekler

EBRU ŞALLI TAN
23.01.2009
Sevgili okurlar, hepinize pozitif ve neşeli bir pazar diliyorum. Bugün pişireceğimiz çipura buğulama ile havuç salatası birbirine çok yakışacak. Kış aylarında içtiğim benim keşfim olan enerji içeceği ise yorgunluğunuza birebir gelecek. Ben pilates yapmadan önce içiyorum ve beni tutmasalar saatlerce pilates yapacak gibi oluyorum. Bu içecek hem pratik hem de vitamin deposu. Hepinize tavsiye ediyorum...

Havuç salatası (4 kişilik)
Hazırlama süresi: 15 dakika
MALZEMELER
* 4 iri havuç
* 1 çay bardağı mısır
* 4 yemek kaşığı ince kıyılmışmaydanoz
* 1 kase kiraz domates
* Yarım limon
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 6 adet siyah zeytin
* Tuz
Havuçları rendeleyin, mısırla karıştırın. Sonra ikiye böldüğünüz kiraz domatesleri de ilave edin. Maydanozla karıştırın. Zeytinleri de bu karışıma ilave edin. Bir kasede limon suyu ile zeytinyağını karıştırıp havuç salatanızın üzerine dökün.

Ebru'nun enerji içeceği (1 kişilik)
Hazırlama süresi: 5 dakika
MALZEMELER
* Yarım kivi
* 1 adet nar
* Yarım muz
* 1 tatlı kaşığı bal
* Yarım greyfurt
Meyvelerin sularını sıktıktan sonra kivi ve muzu doğrayın. Karışımı rondonun içine koyun. Balı da ilave edip iyice karıştırın. Bekletmeden için. Afiyet olsun.

Çipura buğulama (2 kişilik)
Hazırlama süresi: 10 dakika Pişirme süresi: 15 dakika
MALZEMELER
* 2 çipura
* 1 adet patates
* 1 adet havuç
* 1 adet kuru soğan
* 2 yemek kaşığızeytinyağı4 Dereotu
* 1 adet limon (üzeri için)
* Tuz
Halka halka doğradığınız soğanı zeytinyağında çevirin. Üzerine patates ve havucu küp küp doğrayıp, ekleyin. Biraz tuz koyarak çok yumuşatmadan kavurun. Temizlenmiş çipura balıklarını fırın tepsisine alın ve balıkların aralarını kavurduğunuz karışımla doldurun. Artan malzemeyi de balıkların üzerine yayın. Biraz sıcak su koyup, 180 derece ısınmış fırında 15 dakika pişirin. Üzerini limon dilimleri ve dereotuyla süsleyip servis yapın.