kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Komuta kademesi uğurladı

Kadir ERCAN /ANKARA
20.01.2009
İntihar eden emekli albay Abdülkerim Kırca için, Ankara Kocatepe Camisi'ndeki "B" tipi cenaze törenine Genelkurmay Başkanlığı komuta kademesi ile çok sayıda subay ve astsubay da katıldı..
Tabancasıyla intihar eden eski JİTEM Diyarbakır Bölge Komutanı, emekli albay Abdülkerim Kırca için, Genelkurmay komuta kademesinin en üst düzeyde katıldığı cenaze töreni düzenlendi. Kırca için askeri protokole göre azami katılımlı tören düzenlendi. Kocatepe Camisi'ndeki törende, Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'un yanı sıra, Ankara'da bulunmayan Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Aydoğan Babaoğlu dışında kuvvet komutanları ve Jandarma Genel Komutanı Org. Atila Işık yerini aldı. Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılan eski MGK Genel Sekreteri, emekli orgeneral Tuncer Kılınç da cenazeye katıldı. Alkışlarla karşılanan Kılınç'a komutanlar yakın ilgi gösterdi. Kocatepe Camisi'ndeki törene Kırca'nın eşi Meriç Kırca, kızları Ayça ve Gökçe Kırca, erkek kardeşleri, yakınlarının yanısıra tekerlekli sandalye kullanan bir grup gazi de ellerinde Türk bayrakları ile cenaze törenine geldi. Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ ve diğer komutanlar Kırca'nın ailesine başsağlığı diledi. Org. Başbuğ, Meriç Kırca'yla ayrıca bir süre sohbet etti. Kırca'nın cenazesi askerlerin omuzunda taşınırken eşi ve kızları asker selamı verdi. Kırca'nın iki kızı, cenaze töreni boyunca ellerinden babalarının fotoğrafını bırakmadı. Kırca'nın cenazesi bir süre top arabasında taşındıktan sonra defnedilmek üzere Karşıyaka Mezarlığı'na nakledildi.

AİLEDEN TEPKİ
Kırca'nın erkek kardeşi kamera ve foto muhabirlerini işaret ederek, "Hainler içimizde. Yazın satılmış şerefsizler. Olmayan şeyleri yazın. Kına yakın ulan. Bir de utanmadan çekiyorlar" diye bağırdı. Kırca'nın kardeşi daha sonra Beşir Atalay'a dönerek, "Sayın Bakan, iftiracıları yargılayın, itirafçı değil, iftiracı onlar. O hainleri susturmak lazım. Türk askerine inanmadılar, teröriste inandılar" dedi. Törende, Kırca ailesi adına gazetecilere yapılan yazılı açıklamada, "Bazı şer odaklarının yaygınlaştırdığı olumsuz havanın, milletine sadakatle ve cansiperane hizmet etmiş insanları hayatından vazgeçer hale getirdiğinin canlı bir örneğiyle karşı karşıyayız" denildi.

ESENBOĞA KAHRAMANI
Açıklamada şöyle denildi: "Bu sorumsuzluk Kırca ailesini olduğu gibi necip milletimizi de derinden sarsmaktadır. Aklıselimin galip geleceğini ummaktan başka şu an elimizden bir şey gelmiyor. Tek tesellimiz kahraman silah arkadaşlarının ayakta dimdik bir duruşla sergiledikleri birlik beraberlik havasıdır. Yarınlardan eğer ümitliysek, siz değerli komutanlarımızın bu vakur duruşu sayesindedir." Gaziler Derneği Genel Başkanı Ali Kiraz dün düzenlediği basın toplantısında, "1984 yılında Ankara Esenboğa Havalimanı'nda ASALA mensubu teröristlerin elinden kurtulan masum vatandaşlarımız bugün hâlâ yaşıyorsa hayatlarını Kırca'ya borçludur" dedi. Söz konusu eylemde biri iki güvenlik görevlisi şehit olmuş, ikisi yabancı uyruklu sivil hayatını kaybetmişti. 72 kişi de yaralanmıştı.