kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
1995’te boynuna afiş asıp dolaştırdılar ODTÜ’de, 12 Mart 1995’teki Gazi olaylarından sonra da benzer bir olayın meydana geldiği, üzerinden Jİ- TEM kimliği çıkan şahsın boynuna "Ben silahlı bir polisim" yazısı asılıp okulda dolaştırıldığı öğrenildi.

ODTÜ'de JİTEM alarmı

ANKARA
21.01.2009
ODTÜ'de öğrencilerin resimlerini çekerken yakalanıp rehin aldıkları 'Jitemci'ye tepki sürüyor. Protesto için okulun her yerine afişler asıldı..
ODTÜ'de "JİTEM" mensubu olduğu iddiasıyla öğrenciler tarafından rehin alınan kişi okula asılan afişlerle protesto edildi. Yakalanan şahsın üzerinde çıkan ATO kimliğinin de çalıntı olduğu anlaşıldı. ODTÜ'de önceki gün cep telefonuyla fotoğraf çeken kişiyi rehin alan öğrenciler üzerinde Şeyhmuz Çelik adına düzenlenmiş bir ATO kimliği ve İl Jandarma Komutanlığı'nca düzenlenmiş bir araç tahsis belgesi buldu. Jandarma 1. bölge istihbarat ajanı ve gerçek adının uzm. çvş. Suat Yılmaz olduğu iddia edilen kişide çok sayıda başka kimlik de tespit edildi. Telefonu inceleyen öğrenciler değişik günlerde afiş asarken fotoğrafları ile ayrıca 50'ye yakın rütbeli askerin cep numarasını gördü.

ATO: KİMLİK ÇALINTI
Öğrenciler rektörlüğün 'takip' sözü üzerine şahsı bıraktı. Şüpheli şahsın karakola götürülmeden serbest bırakıldığı iddia edildi. Öğrenciler "ODTÜ'de Ergenekon'la 'bitirildiği' söylenen kontrgerilla elini kolunu sallayarak dolaşıyor" derken, olay afişlerle protesto ettiler. Bu arada ATO, öğrencilerin rehin aldığı kişiden çıkan "Ankara Ticaret Odası üyesi Şeyhmuz Çelik" kimliğinin çalındığını belirledi. ATO yönetiminin görüştüğü üye Çelik 30 Mayıs 2006'da evinin önünde bulunan aracının arka camı kırılarak çantasının çalındığını anlattı.
Haberin fotoğrafları