kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Partilerin gündemi: Ergenekon ve Gazze

20.01.2009
'Silahtan suçluyu bul'
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, iktidarın Ergenekon soruşturmasıyla psikolojik bir savaş yürüttüğünü iddia ederek, "Türkiye çığırından çıktı. Meclis bu olaya derhal el koymalıdır" dedi. Baykal, grupta şu mesajları verdi:

* Ergenekon gözaltıları cezalandırma yöntemi oldu. Sami Selçuk, Rıza Türmen gibi saygın, önemli hukukçuları bile rahatsız eden boyuta geldi. Silah işi ayrı, Ergenekon ayrı.

* Ortaya çıkan silahlar Susurluk uzantıları, Susurluk öncesi faili meçhul cinayetlerle ilgili ise, devlet içindeki çeteleşme örgütlenmesi ise her çalışmayı destekleriz. Silahları buldun. Cesaretin varsa, silahlardan, numaralarından suçluyu bul, üzerindeki parmak izinden suçluyu bul açıkla da göreyim seni.

* 1.5 yıl geçmiş daha tam bir iddianame yok. TBMM bu konuya derhal el koymalıdır. Silahlar incelenmeli, gerçekler ortaya çıkarılmalıdır. Türkiye artık çığırından çıktı. Görev millete düşüyor.

* Mısır hiç konuşmadı ama Fransa ile birlikte anahtar ülke oldu. AB, Avrupa derken kendimizi birden bire Ortadoğu bataklığında, Hamas'ın yanında buluverdik. ANKARA

'Ödülünü geri ver'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Museviler tarafından verilen "cesaret ödüllerini" iade etmesini istedi. Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli şu mesajları verdi:

* Gazze saldırılarını protesto için ülkemizde yapılan gösteriler maksadını aşan bir seyir izliyor.

* AKP'nin yürüttüğü politika Türkiye'yi içte ve dışta omurgasız, çaresiz, ilkesiz ve güvenilmez bir ülke durumuna düşürdü. Başbakan'ın yanar döner tavrının tam özeti; "Hem nalına hem mıhına"dır.

* Başbakan'a tavsiyemiz, ABD'de Musevi kuruluşlarından 'Türkiye ile İsrail arasındaki dostluk ilişkiler geliştireceğini söyleyerek' aldığı 'cesaret ödüllerini' maksat hasıl olmadığına göre iade etmesidir. ANKARA

'Yılanın başını ezin'
DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ'un Başbakan Erdoğan'la yaptığı görüşmede bir "anlaşma"nın yapıldığı ve 11'nci operasyonun yapılmayacağı fısıltısının ortaya atıldığını öne sürdü. Ergenekon'u "yılan"a benzeten Türk, "Sınırlı bir yargılama Ergenekon'u değil devleti temizleyecektir. Bulunan silahlar devletin örtülü yüzü, halının altına süpürülen pisliklerdir. Yılanın başını ezmez, kuyruğunu koparırsanız daha tehlikeli hale gelir" dedi. Türk, Erdoğan'ın "Hamas'sız çözüm olmaz" dediğini belirterek "Türkiye'de de Kürtler olmadan Kürt sorunu çözülmez" dedi.