kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Lee Alex, 24 Ocak, 21, 22, 28 Şubat ve 1 Mart tarihlerinde TİM Show Çenter'da gösterisini sunacak.

Türkiye sihri yeni tanıyor

ZEYNEP GÜLER CEYLAN
16.01.2009
Ünlü sihirbaz Lee Alex, 'Sihirli Düşler' adlı gösterisiyle Türk hayranlarıyla buluşuyor. Alex, "Türkiye sihirle yeni tanışıyor. İnternet ve filmler sayesinde sihre olan ilgi çoğalıyor" diyor..
Sihir dünyasının 'Düşler Prensi' Lee Alex, birçok ülkede düzenlediği gösterilerden sonra ikinci kez Türk seyircisiyle buluşuyor. Geçtiğimiz yıl İstanbul'da 'Stars of Magic 2008' adını verdiği gösterisiyle Türk izleyicisiyle tanışan ve bu gösteride 25'inci sanat yılını kutlayan Alex, gördüğü yoğun ilgi sayesinde yine İstanbul'a geldi. 10 Ocak'tan bu yana TİM Show Center'da 'Sihirli Düşler' adını verdiği gösterisini sergileyen Lee Alex'e sahnede dans ekibi eşlik ediyor. Uçan insanlar, havada kaybolan dansçılar, duvarda eriyen ışınlanan rengarenk karakterler, bu gösterinin birer parçası haline geliyor. Lee Alax'le illüzyon dünyasını konuştuk...

ŞOV HAYATIMI ANLATIYOR
* Yolunuz illüzyon ve sihirle nasıl kesişti?
Hayatımda ilk kez bir sihirbaz gördüğümde iki yaşındaydım. İngiltere'de gittiğim bir Noel partisiydi. Aslında sihirbazı görünce çok korktum ve ağlayarak oradan kaçtım. Fakat bir yıl sonra düzenlenen aynı partide, yani üç yaşındayken, sahnede o sihirbaza yardım ediyordum. Bu iş böyle başladı, İngiltere'de bu işi yapan illüzyonistlerle irtibata geçtim. Gençken bazı kulüplerde sahne aldım.

* Şovunuz 'Sihirli Düşler'den bahsedebilir miyiz?
'Magic Dreams' otobiyografik bir şov aslında. Benim çocukluğumla başlıyor ve geleceğe doğru ilerliyoruz. İlk bölümde fanteziler ön planda. Benim şovum sadece çocuklara değil, ailenin tüm fertlerine hitap eden bir şov...

* Sizce Türk izleyicisi nasıl?
Türkler genel anlamda çok şüpheciler. Japon seyircilerden farklılar, mesela Japonya'da sahneye çıktığınız zaman hiçbir şey yapmadan, sadece sahnede olmak yeterli oluyor. Japonlar hemen bağırmaya ve alkışlamaya başlıyorlar. Amerikalılar da bu anlamda Japonlara benziyor. Ama Türkler çok daha farklı, Türkiye'de daha fazla çalışmam gerekiyor.

ÇOCUKLAR İLLÜZYONLA ÇOK İLGİLİ
* Kolay tatmin olmuyoruz...
Evet ama gösterinin sonunda tatmin olacağınızı söyleyebilirim (gülüyor). Türkiye'de özellikle çocuklar çok ilgili. Bence genel olarak sihir ve illüzyon Türkiye'de yeni yeni tanınıyor. Sermet Erkin ve Mandrake'yle başlayan bir dalga var. Şovlarını izlemedim ama onları tanıyorum. İnternet sayesinde, 'Prestij', 'İllüzyonist' ve 'Harry Potter' gibi filmlerle sihir Türkiye'de de tanınmaya başladı.

* Şovunuza gelen izleyiciler nelerle karşılaşacak?
Şovda birçok sürpriz görecekler. 'Sihirli Düşler'de ben rüyalarımı gerçeğe dönüştürüyorum. Şovumuz iki bölümden oluşuyor. Bir bölümde de zihin okuma gösterisi olacak. Ayrıca seyircilerden birini uçuracağım, küçük bir izleyicimiz de sahnede benim çocukluğumu temsil edecek ve sihirbaz olacak.
Haberin fotoğrafları