kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

CHP Antalya adayını açıkladı

Giriş Saati : 17.01.2009 13:53
Güncelleme : 17.01.2009 18:15
Yeni Haber
CHP Antalya İl Başkanı Ömer Melli, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına, eski Akdeniz Üniversitesi Rektörü ve Üniversiteler Arası Kurul Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın, Konyaaltı ve Muratpaşa belediye başkanlıklarına da mevcut belediye başkanlarının aday gösterildiğini bildirdi.

Melli, CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral, Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü ve bazı aday adaylarının katılımıyla düzenlediği basın toplantısında, Antalya Büyükşehir ve merkez ilçelerin belediye başkan adaylarının dün akşam yapılan toplantının ardından kesinleştiğini söyledi. Ömer Melli, CHP'nin Antalya Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığına, Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın gösterilmesinin kesinleştiğini kaydetti.

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ile Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in kendi belediyelerinden yeniden CHP'nin adayı olarak gösterildiğini ifade eden Melli, ayrıca Kepez ilçesinde Zeki Başaran, Döşemealtı ilçesinde Nurettin Tursun, Aksu ilçesinde de mevcut başkan Mehmet Cirit'i aday olarak belirlediklerini bildirdi.

Ömer Melli, ''Bu seçim CHP'nin zaferiyle sonuçlanacaktır. AKP'nin Antalya'daki oyunu en az yüzde 20'lere düşüreceğiz. Yerel seçimler AKP'nin kırılma noktasının başlangıcı olacak'' dedi. Prof. Dr. Mustafa Akaydın da partililerin kendisine verdiği desteğe teşekkür etti.

Aday adaylığını açıkladığı günden bu yana Antalyalılar'dan büyük ilgi ve sıcaklık gördüğünü anlatan Akaydın, ''Antalya'da çok ciddi sorunlar var. Düzeltmek ve onarmak için göreve talibim. Başbakan 'Antalya'nın çehresi değişti' diyor. Antalya'nın çehresi darmadağın edildi. Bir plastik cerrah inceliğiyle yeniden onaracağız'' diye konuştu.

(AA)