kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Ankara'yı Ankaralılarla yöneteceğiz"

Giriş Saati : 17.01.2009 13:23
Güncelleme : 17.01.2009 18:15
Yeni Haber
CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Ankara'nın Ankaralılarla birlikte yönetilmesi gerektiğini belirterek, "Başkanlar' Kurulu adıyla tüm ilçe belediye başkanlarının da katılacağı bir kurul oluşturacağını belirtti. Karayalçın, seçilmesi durumunda icraatlarını, Başbakanların "ulusa sesleniş' adı altında yaptığı gibi "hemşerilere sesleniş' programında anlatacağını kaydetti.

Karayalçın seçim merkezi olarak kullandığı CHP eski Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Ankara'daki sivil toplum kuruluşlarının, meslek örgütlerinin kente ilişkin alınan kararlarda katılımının yok denecek kadar az olduğunu savundu. Ankara'nın Ankaralılarla birlikte yönetilmesi gerektiğini belirten Karayalçın, "Başkanlar' Kurulu adıyla tüm ilçe belediye başkanlarının da katılacağı bir kurul oluşturacağını belirtti. "Proje Demokrasi' olarak adlandırdığı bir başka programla "Proje Karar Kurulları' da oluşturacağını ifade eden Karayalçın, her yıl başta sivil toplum kuruluşları da olmak üzere kentte yaşayan herkesimin katılacağı, kent bütçesi ve yıllık programların tartışılacağı Ankara Kurultayları düzenleneceğini söyledi.

MUHTAR ÖNCÜLÜĞÜNDE MAHALLE MECLİSİ

Seçilmesi durumunda muhtarlara da yeni görevler verileceğini belirten Karayalçın, bu görevlerden birinin belediye projelerinde gözetim görevi olduğunu söyledi. Muhtarların mahalle sorunlarını paylaşmak üzere belediye meclisi toplantılarına katılmalarını sağlayacağını belirten Karayalçın, "Vatandaş temsilcileri ve meslek odalarının temsilcilerinin katılımıyla oluşturulacak Mahalle Meclisleri muhtarların başkanlığında toplanarak sorunlara çözüm bulacaklar" diye konuştu.

SAYDAM YÖNETİM GELECEK

Büyükşehir belediye başkanının ve öteki kent yöneticilerinin ve ailelerinin servet beyanlarının her yıl internet üzerinden yayınlanmasının sağlanacağını söyleyen Karayalçın, "Belediye meclis toplantılarının, belediyenin yatırım kararlarının, ihalelerin, harcamaların internet üzerinden, radyo, TV kanallarından, belediyenin yayın organlarından duyurulması sağlanacaktır. Yine imar planları da internet üzerinden izlenebilecektir" dedi.

ÇOK YÖNLÜ DENETİM

Ankara'da yaşayanların hizmetlerine ilişkin sorunlarını ileteceği "Ankara Hakemliği' adı altında bir birim oluşturulacağını da belirten Karayalçın, belediyenin çeşitli işlevlerini değerlendirmek üzere TTB, TMMOB gibi meslek örgütlerinin ve üniversitelerin ilgili birimlerinin her yıl değerlendirme raporları hazırlayacağını ve bu raporların Ankara Kurultaylarında tartışılacağını ifade etti.

Karayalçın, seçilmesi durumunda kadro değişimine giderek işçi çıkaracağı iddialarının ise asılsız olduğunu vurguladı. Böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirten Karayalçın, yine Ankara çevresinde bazı cami inşaatlarının yıktırılacağı yönündeki ifadelerin de gerçeği yansıtmadığını belirtti. Karayalçın, "Bu iddiaların asılız olduğunu anlamak için 89-94 yılları arasında gerçekleştirdiğimiz icraatlara bakmak yeterlidir" dedi.

Karayalçın, son olarak seçilmesi durumunda icraatlarını anlatmak, gerçekleştireceği projeleri de kamuoyu ile paylaşmak üzere aynı Başbakanların "ulusa sesleniş' adı altında yaptığı gibi "hemşerilere sesleniş' programını gerçekleştireceğini söyledi.

(ANKA)