kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Levent Ersöz’ün eski başbakan Tansu Çiler’i dinlettiği öne sürülüyor.

Sarıkız ve Ayışığı darbelerinin kilit ismiydi

Kadir ERCAN / ANKARA Çağdaş ÇETİNDEMİR /SABAH
15.01.2009
Sarıkız ve Ayışığı darbe girişimi iddialarıyla ilgili süreçte, Jandarma Genel Komutanı emekli orgeneral Şener Eruygur'un sağ kolu ve Jandarma İstihbarat Başkanı olarak görev yapan emekli tuğgeneral Levent Ersöz'ün, Sarı Kız ve Ayışığı adlarıyla anılan darbe hazırlığı iddialarının 'kara kutusu' olduğu öne sürülüyor. İşte Ersöz hakkında öne çıkan detaylar:

* 2001'de, Abdullah Öcalan'ın hapis yattığı İmralı Adası'nın komutanlığını üstlendi. 2003'te ise Şener Eruygur'un Jandarma Genel Komutanlığı döneminde Jandarma İstihbarat Başkanı oldu.

ÇİLLER'İ DİNLETTİ

*
Emekli orgeneral Şener Eruygur'un sağ kolu olarak, Ergenekon'un istihbarat ağından sorumlu olduğu öne sürülen Levent Ersöz'ün, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanı olduğu, 2003 sonu ve 2004 başlarında, darbeye karşı çıkan eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve bazı üst düzey komutanlar ile eşlerinin telefonlarının dinlenme girişiminde bulunduğu ileri sürüldü.

* Sarıkız ve Ayışığı darbe planlarında Eruygur'la birlikte hareket ettiği ileri sürülen Levent Ersöz'ün ayrıca, Tansu Çiller'in de aralarında olduğu çok sayıda kişinin telefonlarının dinlenmesi talimatını verdiği iddialar arasında

SİLOPİ KAYIPLARI...

*
ESKİ Jandarma İstihbarat Daire Başkanı Levent Ersöz'ün adı Hakkâri'de HADEP ilçe Başkanı Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz'in, Silopi Jandarma Karakolu'nda kaybolmasıyla gündeme geldi. Olay kamuoyunda "Silopi kayıpları" olarak bilindi.

* Olayı soruşturması gereken Alay Komutanı Albay Levent Ersöz generalliğe terfi ettirildi ve Jandarma İstihbarat Daire Başkanlığı'na atandı. Kayıpların yakınları Türkiye'de sonuç alamayınca Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme kararında ayrıca, dönemin Şırnak İl Jandarma Komutanı Levent Ersöz'ün, duruşmaya getirilmediği, 25 Ocak 2001'de Serdar Tanış'ı telefonla arayan jandarma görevlisinin isminin mahkemeye bildirilmediği, savcılıkça yürütülen soruşturmadaki evrakın 'gizlilik' kararı nedeniyle mahkemeye sunulmadığı sonucuna varıldı. Türkiye toplam 190 bin euro tazminat ödemeye mahkûm edildi.