kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Kadınlar huzursuzluk yaratıyor 'kartondan' kadın bize yetiyor!

15.01.2009
* Neden oyuncu kadronuz tamamen erkeklerden oluşuyor? Hiç kadın oyuncu almamışsınız aranıza...
Bu bir tercihti. Kadınlara asla düşmanlığımız yok, onların hayatımızın bir parçası olduğunu biliyoruz ama tiyatro sahnesinde ve tiyatro kulisinde yerleri olmadığını düşünüyoruz. En azından şu an için geçerli bu...

* Bütün kadın oyuncuları yadsımıyorsunuz herhalde...
Hayır. Yaaa bizde sorun çıkıyor. Biz sadece bu tiyatroda değil, birçok tiyatroda oynamış oyuncularız ve kulislerin, tiyatro sahnelerinin, tiyatro kurumlarının bir kargaşaya, kaosa sürüklendiğini, bunun nedeninin de kadınlarla beraber kendilerini tutamayan erkekler olduğunu gördük. Bir de bar tiyatrosunda kadın oyuncunun barınması biraz daha zor.

BUNLAR BAHANE...
* Nasıl yani, sizin gibi onlar da barınır, ne var bunda?
Benim bu söylediklerim tamamen bahane tabii. Biz huzursuz olmayalım diye istemedik kadınları. Kulislerdeki bilindik hikayelerin çoğunda sorun çıkaran kadındır, kadın oyuncular çok kaprisli olur çünkü.

* Kadınlar sizi niye huzursuz ediyor onu anlayamadım...
Tiyatroda ediyor ve sorun zaten bizde. Yoksa kadınların bir sorunu yok.

* Bu durum değişecek mi?
Değişmeye doğru gidiyor, çünkü yeni oyunumuzda bir kadın rolü var ve onu kartondan yaptık. Adı da Samantha. Demek ki bir ilerleme var bizde, yavaş yavaş olaya alışıyoruz... Bu büyük bir adımdır bizim için.

* Siz kadınlardan mı bıktınız?
Kadınlardan asla bıkmadık. Hepimiz heteroseksüel ilişkileri olan, kadınları seven adamlarız. Sadece kendi huzurumuzu bozmamak için kadınları tiyatromuzun içine almadık. Ama dekor kostümümüzü bir kadın, Gamze Kuş yapıyor. O da çok memnun hayatından.