kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Concha Buika

'Hayatla baş edebilmek için şarkı söylüyorum'

MİNE GÜLTEKİN SABAH
11.01.2009
Afrika kökenli, Latin Grammy'li müzisyen Concha Buika, 17 Ocak'ta İş Sanat'ta. İlk Türkiye konseri öncesi SABAH'a konuşan Buika, "Para için değil, ruhu güzelleştirmek için şarkı söylediğinizde, sizi dinleyen herkes içtenliğinizi hissediyor" diyor ..
Müzik, Concha Buika için, acıları paylaşmanın, hüzünleri azaltmanın ve hayata karşı dimdik durabilmenin bir yolu. O henüz 10 yaşında küçük bir kız iken, arkadaşı Jacob'ın piyano çalışından etkilendiğinde keşfetmiş bunu. "Afrikalı için şarkı söylemek çok doğal, ruhumuza iyi geldiği için şarkı söylüyoruz. Para için değil, ruhu güzelleştirmek için şarkı söylediğinizde, dinleyen herkes içtenliğinizi hissediyor" diyen Buika, şu sıralar özellikle İspanya'da adından övgüyle bahsedilen seslerden biri. Afrika'da doğup, İspanya adalarından Mallorca'da büyüyen ve müziğinde de bu iki kültürü harmanlayan Latin Grammy ödülü sahibi Buika, 17 Ocak'ta, İş Sanat organizasyonu ile ilk defa Türkiye'ye gelecek. Konser duyurularına bakılırsa 'Ateşin kızı, aşkın sesi' o. Bol acılı olması dolayısıyla, tarzı her ne kadar "İspanyol ya da Portekiz arabeski" olarak bilinen Fado türünde nitelense de, Buika'nın müziğini tek tanıma indirgemek aslında çok zor. Flamenko, Latin caz ve soul gibi türlerin izlerine rastlanan müziği için konuşan Akdenizli sanatçı Buika; "Farklılıklar insanları zenginleştiriyor, bulunduğum ortamın farklı kültürleri müziğime de yansıdı ve bu beni mutlu ediyor. Müziğim, aslında hepimizin müziği. Hepimiz insanız ve acılarımızı, aşklarımızı şarkılar anlatıyor ancak." şeklinde konuşuyor.

OLYMPİA KONSERİ NİSANDA
Amerika'da ve Avrupa'nın neredeyse tüm ülkelerinde konserler veren sanatçı, "Özellikle daha uzak ülkelerde konser verdiğimde kendimi daha coşkulu hissediyorum, ne kadar uzağa gidebilirsem sanki duygumu o kadar geniş anlatabiliyorum." diyor. 3 Nisan'da Fransa'nın başkenti Paris'teki ünlü Olympia konser salonunda çok özel bir konser vermeye hazırlanan Buika, İstanbul şehri için ise bize şunları söylüyor: "Tarihle bağlarını koparmayan otantik ve gizemli bir şehir olduğunu biliyorum İstanbul'un. Geldiğimde geçmiş yaşantıları hissettiren eski sokakları görebilmeyi çok istiyorum. Türkiye'ye gelmeden Türk müziklerini araştırmaya başladım bile, Türkçe şarkılar dinleyerek sahneye çıkıyor olacağım..." Mi Nina Lola adlı üçüncü albümüyle öne çıkan, The Sunday Times, Le Monde ve The New York Times gibi yayınlarda müziğinden övgüyle söz edilen Concha Buika, 17 Ocak akşamı saat 20.00'da İş Sanat'ta olacak. Bilgi için İnternet: www.issanat.com.tr