kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Kazılarda çıkarılan manyetolu atıma hazır haldeki 2 lav silahının seri numaralarının silinmiş olduğu belirtildi. Silahlar arasında ilk kez ele geçen ABD yapımı 'Datasheet patlayıcı' da yer alıyor.

İşte son cephanelik

Önder ŞUŞOĞLU / SABAH
12.01.2009
10'uncu dalga operasyonu kapsamında ve İbrahim Şahin'in evinde çıkan kroki yardımı ile ulaşılan silahlar basına gösterildi. Gölbaşı'nda çıkan silahların korunmak için yağlandığı anlaşıldı..
Ergenekon terör örgütüne yönelik 7 Ocak'ta gerçekleştirilen 10'uncu dalga operasyonda ele geçen silahlar İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde dün basına gösterildi. Silahlar arasında Bedrettin Dalan'ın işyerinde ele geçen silahlar ve mermilerin yanı sıra firari albay Mustafa Dönmez'e ait el bombaları yer aldı.

ABD YAPIMI PATLAYICI
Tabancalar, el bombaları, lav silahları, patlayıcılar ve fişeklerin yanı sıra suikast girişimlerinde kullanılan ve ilk kez ele geçirilen plastik patlayıcı emdirilmiş kumaştan yapılan 590 gramlık ABD yapımı "Datasheet patlayıcı" ele geçirildi. Ayrıca "hakem bombası" olarak tabir edilen güçlü ses bombası da bulundu. İbrahim Şahin'in evinde yapılan aramalar doğrultusunda ele geçirilen kroki yardımı ile Ankara Gölbaşı'nda yapılan kazılarda ele geçirilen iki adet seri numaraları silinmiş taarruz el bombası ile iki adet seri numaraları silinmiş manyetolu atıma hazır halde lav silahı da basına gösterildi. Ayrıca Ergenekon silahları arasında halen firarda bulunan yarbay Mustafa Dönmez' e ait adreslerde ele geçirilen ve seri numaraları silinmiş 22 el bombası da yer aldı. Gölbaşı'nda ele geçirilen silahların toprağa gömülmeden önce koruma amacıyla 10 derece gres yağı ile yağlandıkları belirlendi.