kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Minik Tuğba tam 16 ay sonra ailesine kavuştu

Cevdet ÖZDEMİR Yalçın BEL
12.01.2009
İstanbul'a çalışmak için gelen Bangladeşli bir aile tarafından kaçırılan 4 yaşındaki Tuğba Aksu, Dakka Büyükelçisi'nin girişimleri sayesinde bulunarak Türkiye'ye getirildi..
Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağıyla dün sabah Yeni Delhi'den İstanbul'a getirilen Tuğba Aksu uçaktan Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne ait psikologlar tarafından alındı. Aksu, Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş, babası Halil Aksu, annesi Gülten ve kardeşleri tarafından karşılandı. Salona girişte çocuğunu görünce fenalık geçirerek bayılan anne Gülten Aksu'ya havalimanı sağlık görevlileri tarafından müdahale edildi. Bir süre VIP Salonu'nda kalan aile çocuklarıyla hasret giderdi. Ancak Tuğba, anne ve babasını tanıyamadığı için çok sevdiği Bangladeşli polislerin kucağından inmedi ve annesine verilmek istenince ağladı. Pasaport işlemlerinin yapılmasının ardından havalimanından ayrılırken baba Halil Aksu, çocuğuna tekrar kavuştuğu için çok mutlu old u ğ u n u söyledi. Türk devletine ve Bangladeş polisine teşekkür eden Aksu, "Çocuğu vermek için herhangi bir belge imzalamadım. Bundan sonra çocuğumu gözümün önünden ayırmayacağım" diye konuştu.

ANNESİNİ TANIMADI
Anne Aksu ise çocuğunun kendini tanımadığını ve Türkçe konuşamadığını belirterek, "İnşallah bundan sonra her şey daha güzel olacak" diye konuştu. Baba Aksu kızına 16 aydır hasret olduklarını belirterek, annesinin sevinçten sürekli bayıldığını anlattı. Eşinin kızının fotoğrafına bakarak 16 ay boyunca ağladığını anlatan baba Aksu, Bangladeşli ailenin kendilerine para verdiği iddiasını ise "Kesinlikle para konusu yalan. İnsan parayla çocuğunu satar mı? Ne bir kâğıda imza attım ne de para aldım bunların hepsi yalan" dedi.

GÖZETİMDE OLACAK
Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş ise Tuğba'nın Türkiye'ye getirilmesi için çaba gösteren Dakka Büyükelçisi, THY ve polise teşekkür ederek, "İki kadın iki erkek Bangladeş polisi tarafından bize teslim edildi. Bundan sonra özellikle geçiş döneminde bir psikolog aileyi düzenli olarak ziyaret edecek" dedi. Minik Tuğba, daha sonra işlemlerinin yapılabilmesi ve psikolojik destek alması amacıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Üsküdar Çocuk Şubesi'ne götürüldü. Küçük Tuğba buradaki işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi.