kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Polis kazı alanına girildiğini tespit etti

11.01.2009
Ankara ve Hatay'da dünkü kazılarda sonuç elde edilemedi. Ankara polisi, Saklıbahçe ve AOÇ'deki silahların daha önce çıkarılmış olduğu süphesiyle soruşturmayı derinleştirdi..
Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan İbrahim Şahin'in evinde ele geçen krokiler üzerine, dün üç polis köpeği Saklıbahçe ve Atatürk Orman Çiftliği'nde (AOÇ) ceset, silah ve mühimmat aradı. İki gün süren çalışmalarda eli boş kalan polis, arama yaptığı bölgedeki arazide oynama tespit etti. Polis şimdi araziye bırakılan malzemelerin alındığı şüphesiyle soruşturmayı derinleştirdi.

KÖPEKLER GELDİ
Krokilerin işaret ettiği Saklıbahçe ve AOÇ'de belirlenen alanlarda polis köpekleri ceset, silah ve mühimmat aradı. Saklıbahçe'deki aramada çeşme nirengi noktası olarak gösterildi. Polis bu çeşmenin önce etrafını kazdı. Metre metre krokide belirtilen noktalar şerit metrelerle ölçülerek önce detektörlerle arandı. Ardından bomba köpekleri ile çevresi tarattırıldı. Bu sırada ceset köpeklerine de Saklıbahçenin değişik yerlerinde ve 6 kuyuda ceset araması yaptırıldı. Ancak bir şey bulunamadı. İki gündür süren kazılardan sonuç elde edemeyen Ankara polisi, arama bölgelerinde oynama olduğu şüphesiyle soruşturmayı derinleştirdi. Polis şimdi kendisinden önce bölgeye giriş çıkış yapılıp yapılmadığını araştırıyor. Öte yandan, çeşmenin etrafında yapılan kazıda, çeşmeye ait olduğu ileri sürülen su borusu patladı.

HATAY'DAKİ KAZI
Hatay'ın Kumlu ilçesine bağlı Muharremli köyünde dün sabah kazı çalışmaları tekrar başladı. Muharremli köyünde emekli öğretmene ait 50 dönümlük arazinin 150 metrekarelik bölümünde 3 ayrı noktada yürütülen araştırmada 1 iş makinesi, 1 kepçe ile kazı çalışmalarına devam ediliyor. Adana'dan gelen bomba imha ekipleri de çalışma katıldı. Dedektör ve köpeklerle arama yapan bomba imha ekipleri, bir taraftan da dondurucu soğukla mücadele ediyor. Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, Ergenekon soruşturması kapsamında, kazı çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Ancak, çıkan bir şey yok" dedi. Çalışmalara karanlık basınca ara verildi.

Göksel ÇAĞLAV- Enis YILDIRIM -ANKARAYaser ÇAPAROĞLU - Veysel CINCIK / HATAY