kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Dünyayı Filistin barışına Nâzım'ın şiiriyle çağırdı

DIŞ HABERLER BİLGE ESER
11.01.2009
Emine Erdoğan, Filistin için toplanan dünya kadınlarına Nâzım'ın şiiriyle seslendi. Ağlayarak konuşan Erdoğan "Gazze'de sadece insanlık değil vicdan ve merhamet de öldü" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde düzenlenen 'Filistin'de barış için kadınlar' toplantısı dün İstanbul'da geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Toplantıya Lübnan, Libya, Suriye, Katar, Azerbaycan, Ürdün ve Pakistan devlet başkanı ve meclis başkanlarının eşleri, kızları katıldı. Four Seasons Oteli'ndeki toplantının açış konuşmasını yapan Emine Erdoğan, gözyaşlarını tutamadı ve Gazze'ye mesajını Nâzım Hikmet'le verdi. Erdoğan, Gazze'de sadece insanlar değil insanlığın vicdanı ve merhametinin de öldüğünü söyledi.Gazze'de çocukların ekmek, süt, oyuncak istediğini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti: "O masum yavrular okula gitmek, bisiklete binmek istiyordu. Ancak bisikletlerinin üzerinde, sığındıkları camilerde, hastanelerde ölüm makinelerinden kaçamadılar. Şunu iyi bilmemiz gerekiyor. Çocukların ölümü masumiyetin ölümüdür. Masumiyetin ölümü ise insanlığın çöküşüdür. Burada ölenler Filistinli, Müslüman diyerek katliama seyirci kalanlar kendilerini ve vicdanlarını bir kez daha sorgulasın."

3 DİNDEN ALINTILAR YAPTI
Bu sırada gözyaşlarını tutamayan, sesi titreyen ve su içerek konuşmasını sürdürebilen Erdoğan, "Burada siyasi kimlikle değil, anne olarak acımı dile getiriyorum. Yüreğimdeki sızıyı ifade edecek kelime bulamıyorum. Bu cinayetlerin, katliamların, vahşetin anlamı nedir?" diye sordu. 3 semavi dine ait kutsal kitaplardan "insan öldürmeyeceksin" mesajı veren bölümleri hatırlatan Erdoğan, "Çağrımız bir an önce saldırıların durması, ateşkes sağlanması, ambargoların kalkmasıdır. Uluslararası toplumu daha aktif tutum takınmaya davet ediyorum" dedi. Erdoğan konuşmasını Nâzım Hikmet'in "Kız Çocuğu" adlı savaş karşıtı şiirini okuyarak bitirdi. Zirve sonunda "First Lady"ler Filistin'le ilgili bir sergiyi gezdi ve "Gazze'ye Destek için İstanbul Çağrısı" metnini imzaladı. Metinde, İsrail askerlerinin derhal çekilmesi, Gazze'ye insani yardımın götürülmesi için geçiş noktalarının hemen açılması çağrısı yapıldı.

HAYRÜNNİSA GÜL KATILAMADI
Zirveye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül katılamadı. Hayrünnisa Gül'ün, Emine Erdoğan'ın himayesindeki toplantıya katılmayı planladığı, ancak sağlık durumunun buna elvermediği belirtildi. Bel fıtığı olan Gül'ün, doktorlarının tavsiyesi üzerine hafta sonunu istirahat ederek geçireceği öğrenildi.