kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tuncer Kılınç savcılıktan serbest

Veli SARIBOĞA Erdoğan YAPIK Önder ŞUŞOĞLU
11.01.2009
İbrahim Şahin'in tutuklanmasını isteyen savcı, emekli Org. Tuncer Kılınç için mahkemeden "adli denetim" istedi. Mahkeme savcının talebini kabul etmedi..
Ergenekon soruşturması kapsamında çarşamba sabahı 'şafak' vakti düzenlenen 10'ncu dalga operasyonda gözaltına alınan eski Özel Harekât Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin ve orgeneral Tuncer Kılınç'ın da aralarında bulunduğu 21 kişi dün adliyeye sevk edildi. Savcılık emekli Org. Kılınç, emekli kurmay albay İlyas Çınar ve Barış Dalan'ın da aralarında bulunduğu 7 kişiyi serbest bırakırken, İbrahim Şahin ile 5 kişiyi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etti. Altı ayrı ilde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan şüpheliler, İstanbul Emniyeti'ndeki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edilmeye başlandı. İlk adliyeye getirilen ise İbrahim Şahin ile İzmir'de gözaltına alınan emniyet amiri Engin Erkılınçoğlu oldu. Saat 11.20 sıralarında Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen ikili, hakimler ve savcıların kullandığı kapıdan içeri alındı.

21 KİŞİ ADLİYE'YE SEVKEDİLDİ
Ardından, Şahin ile Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'nde tutulan yeğeni polis memuru Yaşar Oğuz Şahin, Emekli orgeneral Tuncer Kılınç, emekli kurmay albay İlyas Çınar, İstek Vakfı Başkanı Bedrettin Dalan'ın oğlu Barış Dalan, özel kalem müdürü İlhami Ümit Handan, şoförü Coşkun Umur, emekli albay Hüseyin Vural, İzmir'den getirilen emniyet amiri Mehmet Engin Erkılınçoğlu, Tokat'ta yakalanan Fatma Cengiz, işadamı Hüdai Ünlüer, öğretmen Oğuzhan Sarıoğlu, Fahri Kepek, Özkan Bektaş ve eski yüzbaşı Hasan Ataman Yıldırım adliyeye getirildi. Akşam saatlerinde emniyet sorguları tamamlanan 6 kişi daha adliyeye gönderildi. Emniyette sorgusu süren 5 zanlının kaldığı kaydedildi. Orgeneral Tuncer Kılınç'ın adliyeye getirilişi sırasında, gazetecilerin görüntü almamaları için polis memurları ellerindeki kalkanları havaya kaldırdı. Kılınç, şemsiye ile kapatıldı. Şüphelilerin görüntülerini almak isteyen gazeteciler, polis tarafından engellendi. Bir kameramanın kamerası polislerin müdahalesi sonucu kırıldı. 5 savcı tarafından yapılan sorguda Bedrettin Dalan'ın 23 yaşındaki oğlu Barış Dalan'a babasıyla ilgili sorular yöneltildi. Oğul Dalan'a halen Amerika'da olan babasının neden yurtdışına gittiği, babasının yurtdışına çıkmasına kendisinin neden ısrar ettiği soruldu. Barış Dalan'ın sorulara "Annem hastaydı yurtdışında tedavi olması gerekiyordu. Annemin psikolojisi açısından benim ya da kardeşimin gitmesi yerine babamın gitmesi iyi olacaktı. Onun için gitmesini istedik. Başka da bir anlamı yok" yanıtını verdiği öğrenildi.

6 TUTUKLAMA İSTEMİ
İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde susma hakkını kullandığı belirtilen İbrahim Şahin'i ise savcı Zekeriya Öz sorguladı. 2007 Ekim ayından itibaren teknik ve fiziki takibe alındığı ortaya çıkan Şahin'e Savcı Öz, bu takiplerin kayıtlarının yansıdığı 120 sayfalık tutanaktan sorular yöneltti. 4 saat süren sorgusunun ardından Şahin, tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedildi. Dün akşam savcılık sorguları tamamlanan polis memuru Yaşar Oğuz Şahin, Fatma Cengiz, Hüdai Ünlüer, Oğuzhan Sarıoğlu, Fahri Kepek'i de tutuklama talebiyle mahkemeye sevketti. Ayrıca İbrahim Şahin'in, 'Pişmanlık Hükümleri'nden yararlanmak istediğini belirttiği de iddia edildi.

DALAN'IN OĞLU SERBEST
Savcılık tarafından yaklaşık 4 saat sorgulanan emekli Org. Tuncer Kılınç ise serbest bırakıldı. Savcı Kılınç'ı serbest bırakırken mahkemeden yurtdışı yasağı ve belli periyodlarla emniyette imza koşulu da içeren 'adli denetim' talebinde bulundu. Ancak mahkeme savcılığın talebini reddetti. Serbest kalan Kılınç, saat 1.30 sıralarında korumaları eşliğinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nden ayrıldı. Dün gece adliyeye sevkedilen emekli Kurmay Albay İlyas Çınar, Barış Dalan, Özkan Bektaş, İlhami Ümit Handan, Coşkun Umur ve Mehmet Engin Erkılınçoğlu savcılık sorgularının tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı.
Haberin fotoğrafları