kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

AK Parti Teşkilatı'ndan Nazım'lı reklam

Giriş Saati : 08.01.2009 11:47
Güncelleme : 08.01.2009 22:55
Yeni Haber
AK Parti İzmir İl Teşkilatı, Nazım Hikmet'in yeniden Türk vatandaşlığından çıkarılması ile ilgili kararın kaldırılmasını gazetelere verdiği ilanla kutladı.

AK Parti İzmir İl Teşkilatı tarafıdan bazı gazetelere verilen ilanda Nazım Hikmet'in tam sayfa fotoğrafına yer verildi. Nazım Hikmet'in Anadolu'da bir çınar altına defnedilmesi isteğine atıf yapılan ilanda "Bizim çınarlı bir tepemiz var Nazım" ifadesine yer verildi.

Ulusal yayın yapan gazeteler içerisinde sadece Taraf gazetesinde yer alan ilanda, şu metin yer aldı: "Bizim çınarlı bir tepemiz var Nazım. Yargılandın. Hapis yattın. En kötüsü, hiç anlaşılmadın. Sana Anadolu'da bir çınarın gölgesi bile yasaklandı... Özgürlük tutkunu İzmir, 6 Ocak'ta, 50 yıldır beklediği haberle çalkalandı. Bakanlar Kurulu, aldığı kararla; sana vatandaşlık hakkını, bize seninle vatandaş olma onurunu iade etti. Karara katkısı olanlara şükranlarımızı sunarız. Şimdi sıra mezarında. Bizim çınarlı bir tepemiz var Nazım" İlanın en alt tarafından ise "Yeni yılda yeni İzmir" sloganına ve AK Parti İzmir İl Teşkilatı'nın internet adresine yer verildi. AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Nazım Hikmet'in bu ülkenin değerlerinden biri olduğunu belirterek, "Bizim de AK Parti olarak bir anlayışımız, bakış açımız var. Her düşünceden, her renkten herkesi kuçaklayacak yapımız var. Bizim farklılıklarımız ayrışma nedeni değil aynı pota altında birleştiren değerlerimiz olarak görüyorüz. İnsanları belli görüşlere kutaplaştırmak, ötekileştirmek bizim işimiz değil. Biz şunu diyoruz: Bu ülkenin değerleri hiçbir partinin değil bu ülkenin ortak değerleridir. Onu göstermek için bu ilanı verdik." dedi.

İlanı yerel gazetelere ve bir ulusal gazeteye verdiklerini ifade eden Şengül, ilanı verirken çok fazla eleştiri almaktan da çekindiklerini belirtti. AK Parti İl Teşkilatı'nın böyle bir ilan vermesinin beklenen birşey olmadığını vurgulayan Şengül, "Arayıp teşekkür edenler oldu. Başkalarından beklediğini AK Parti'nin yapmasından şaşıranlar da oldu." diye konuştu.

(CİHAN)